Buhurt pitkämiekka

225.00€

Tämä miekka on valmistettu HMB:n (Historical Medieval Battle), MCS:n (Medieval Combat Sport), Buhurtin ja muiden Battle of the Nations-tyylin raskaan täyskontaktikamppailun tarpeet ja säännöt huomioon ottaen. Tehty kestämään erittäin rajua käyttöä.

Tällaiset isot miekat olivat aikanaan suosittuja aseita ja käytössä kaikkialla Euroopassa. Pitkämiekan saattoi nähdä yhtä hyvin käytössä taistelukentällä kuin siviilielämässä ritarin kupeella merkkinä sosiaalisesta asemasta ja arvosta. Pitkämiekoilla oteltiin niin turnajaisissa, kaksintaisteluissa, sodassa kuin miekkakouluissakin. Isot kahden käden pitkämiekat olivat monipuolisisa aseita: pitkällä aseella pystyi jakelemaan erittäin kovia viiltäviä iskuja ja raskaammin haarniskoituja vastustajia vastaan miekkaa pystyi käyttämään pienenä keihäänä pistoissa. Tällaiset isot kahden käden pitkämiekat olivat käytössä hyvin pitkään aina 1300 luvun puolestä välisä 1500-luvun puoleen väliin saakka.

Rakennettu kestämään taisteluiden rasituksia niin historianelävöittäjien taisteluissa kuin teattereiden näyttämöilläkin. Valmistettu 51CrV4 hiiliteräksestä ja lämpökäsitelty HRC 50-52 kovuuteen. Paksut reunat ja kärjet on pyöristetty nirhaumien ja kolhujen minimoimiseksi. Rakenne vastaa alkuperäisiä historiallisia kappaleita: ponsi on niitattu kiinni ja vahva pyökkipuinen kahva on päällystetty nahalla. Väisti ja ponsi ovat terästä. Valmistaja: Victor Berbekucz.

Teräksisten aseiden kanssa harjoitellessa on tärkeää huolehtia kunnon suojavarusteista ja välineiden kunnosta. Muista säilyttää tarvittava varovaisuus ja hallinta joka tilanteessa onnettomuuksien välttämiseksi.

Kokonaispituus 122,9 cm, terän pituus 94 cm, terän leveys kahvan juuressa 4,4 cm, kahvan pituus 27,6 cm, , väistin leveys 22 cm, tasapainopiste 12 cm, paino 1,9 kg.

Napsauttamalla mitä tahansa kuvaa näet sen suurempana


Copyright © 2018 Rautaportti. Ylläpito Navicom Oy.