1300-luvun ristikirves - tylppä

 Ei varastossa  

89.00€

Vielä 1000-luvulla iso osa Eurooppaa ei pitänyt kirvestä herrasmiesmäisenä aseena: vain skandinaavit ja saksit käyttivät kirvestä tuolloin yleisenä aseenaan. 1100-luvun alussa asenteet kuitenkin muuttuivat ja ritarit kautta manner-Euroopan ryhtyivät käyttämään kirveitä sotatoimissaan. Kirves kelpasi tällöin jopa kuninkaan käteen. Kirveet pysyivät yleisinä aseina koko 1100- ja 1200-luvun eikä into laantunut 1300-luvullakaan.

Tämän kirveen terään on leikattu ristin mallinen aukko.Vaikka ristiretkiaika 1300-luvulla jo olikin historiaa, oli kristillisyyden korostaminen iso osa ritarillisia hyveitä. 1300-luvulla ritarillisuuteen kuuluikin juuri ristiretkiajan urhoollisten sankaraiden ja uskonpuolustajien ihannointi ja imitointi. Kristilliset symbolit, kuten risti, olivat tärkeitä ulkoisia merkkejä joilla näitä ritarillisia hyveitä saattoi ilmentää ulospäin. Niinpä ristikirves toistaa aiempien vuosisatojen ristiretkeläiskirveen ristiteemaa, eräänlaisena fanituksen muotona, mutta tietysti myös kantajansa oman uskon merkkinä ja vahvistajana.

Teräksisten aseiden kanssa harjoitellessa on tärkeää huolehtia kunnon suojavarusteista ja välineiden kunnosta. Muista säilyttää tarvittava varovaisuus ja hallinta joka tilanteessa onnettomuuksien välttämiseksi.

Tehty kestämään erittäin rajua käyttöä. Kestää taisteluiden rasituksia niin historianelävöittäjien taisteluissa kuin teattereiden näyttämöilläkin. Valmistettu 51CrV4 hiiliteräksestä ja lämpökäsitelty HRC 50-52 kovuuteen. Paksut reunat ja kärjet on pyöristetty nirhaumien ja kolhujen minimoimiseksi. Valmistaja: Victor Berbekucz.

Kokonaispituus 64 cm, terän pituus 20,5 cm, terän leveys 17,5 cm, paino 1,0 kg.

HUOM! Kuvista poiketen kirveessä on mustattu pinta kuten tuotteessa Tanskalainen käsikirves -tylppä.

Napsauttamalla mitä tahansa kuvaa näet sen suurempana


Copyright © 2019 Rautaportti. Ylläpito Navicom Oy.