Kevyt viikinkikirves

Alkaen: 75.00€

Tyypillisesti viikinkisoturi kantoi kilpeä suojanaan ja aseistautui joko keihäällä tai kirveellä, kalliin miekan jäädessä rikkaimmille sotureille. Kirveen tekemiseen ei tarvinnut käyttää niin paljoa arvokasta rautaa kuin miekan takomiseen, joten kirves oli jo tämänkin takia suosittu ase. Tällaisella kirveellä pystyi taistelemisen lisäksi tekemään yleistöitä puiden kaadosta aina miesten kaatoon ja käytännöllisinä ihmisinä viikingitkin osasivat arvostaa työkalun monipuolisuutta. Taistelun alkaessa tällaisen pienen kirveen saattoi heittää ja lähitaistelussa se oli monipuolinen ja tehokas ase.

Kuten muillekin viikinkiaseille, niin myös kirveille annettiin usein nimiä. Viikinkisaagoissa kirveille annettuja nimiä olivat mm. Himintelgja (Taivaan raapija), Rimmugýgr (Taisteluhaahka), Tjald-sperra (Telttakeppi), Svartleggja (Mustavarsi), Hel (kuoleman jumalattaren nimi) sekä Valkyrioiden nimiä kuten Hlôkk, joka tarkoittaa myös riemunkiljahdusta.

Tämä on tyypillinen kirves 800-900 -luvuilta.

Teräksisten aseiden kanssa harjoitellessa on tärkeää huolehtia kunnon suojavarusteista ja välineiden kunnosta. Muista säilyttää tarvittava varovaisuus ja hallinta joka tilanteessa onnettomuuksien välttämiseksi.

Rakennettu kestämään taisteluiden rasituksia niin historianelävöittäjien taisteluissa kuin teattereiden näyttämöilläkin. Valmistettu 51CrV4 hiiliteräksestä ja lämpökäsitelty HRC 50-52 kovuuteen. Paksut reunat ja kärjet on pyöristetty nirhaumien ja kolhujen minimoimiseksi.
Terävä versio on valmistettu samalla tekniikalla samoista materiaaleista, mutta on teroitettu valmiiksi vaikkapa retkeilykirveskäyttöön.

Valmistaja: Victor Berbekucz.

Kokonaispituus 60 cm, terän pituus 9,5 cm, terän leveys 13,5 cm, paino 0,72 kg.Valitse:Napsauttamalla mitä tahansa kuvaa näet sen suurempana


Copyright © 2018 Rautaportti. Ylläpito Navicom Oy.