Keskiajan maut -kirja

39.50€

Mitä keskiajalla syötiin arkena, entä juhlana?
Miten ruoka hankittiin ja valmistettiin?
Miltä maistuvat hirventurpasyltty, hunajakakut ja kesäkukkalikööri?

Keskiajan tuntijoiden Satu Hovin ja Katri Niemen upeasti kuvitettu kirja Keskiajan maut vie makumatkalle keskiajan ruokakulttuuriin. Kirjassa perehdytään ruokaan liittyviin tapoihin ja käytäntöihin keskiajan Suomessa ja muuallakin Euroopassa: ruoan hankintaan, ruoan yhteiskunnalliseen asemaan ja käyttöön esimerkiksi veronmaksun välineenä, ruoan valmistamiseen ja valmistusvälineisiin sekä elintärkeään ruoan säilömiseen.

Kirja opastaa myös keskiajan herkkujen valmistamiseen omassa keittiössä. Resepteissä tulevat tutuiksi suositut ruokalajit, kuten hapanleipä ja suolasilakat, sekä maistuvat juomat, muun muassa katajakalja ja yrttisima. Lisäksi kirjassa kerrotaan luonnonyrttien käytöstä ravintona ja lääkkeenä sekä siitä, miten yrtit ja ruoka vaikuttivat keskiajan ihmisen hyvinvointiin.

Kirjan kirjoittaja Satu Hovi on luonnonyrttineuvoja. Hän on pitänyt vuosien ajan kursseja ja luentoja keskiajan kulttuurista, ruokakulttuurista sekä luonnonyrttien käytöstä ravintona ja lääkkeenä. Hänellä on keskiajan yrttitarha, ja häntä kiinnostavat historialliset ruoat, juomat ja yrttilääkintä. Hovi on kirjoittanut myös kirjan Keskiajan puvut.

Kirjan valokuvaaja Katri Niemi on toinen Keskiajan puvut -kirjan valokuvaajista.

Tekijät: Satu Hovi, Katri Niemi. Kustantaja Art House. Tässä kovakantisessa kirjassa on 448 sivua.

Napsauttamalla mitä tahansa kuvaa näet sen suurempana


Copyright © 2019 Rautaportti. Ylläpito Navicom Oy.