Goottityylin taisteluhansikkaat

166.00€

Käsien suojaaminen oli ritareille elintärkeää. Nahkaisten taisteluhansikkaiden päälle kiinnitettiin 1200-luvulla rengashaarniskakudosta suojaamaan kättä viilloilta ja iskuilta, mutta sitä mukaa kun metallienkäsittelyn tieto ja taito kehittyivät myös käsiä ryhdyttiin suojaamaan levypanssarein. 1300-luvulla levyhaarniskakäsineet olivat jo varakkaimpien ritarien ulottuvilla. Taisteluhansikkaiden muoto kehittyi ja tarjoamamme tyypiset Goottityyliset taisteluhansikkaat nivellettyine osineen mahdollistivat käden hienomotorisenkin käytön.

Goottityylinen panssarointi kehittyi Saksan alueella 1400-luvun loppupuolella, peilaten goottilaista arkkitehtuuria kaarineen, terävine siluetteineen ja pystyviivoineen. Käyrät, uurteet ja harjanteet panssareissa toimivat koristeellisuuden lisäksi rakenteellista tukevuutta antamassa, sekä kilpistivät nuolien, miekkojen ja tikarien iskut, pistot ja viillot pois kohteestaan.

Käytettävyydeltään goottityylinen panssarointi oli huippuluokkaa, se pyrki minimoimaan haarniskan liikkumiselle aiheuttamat haitat. Nämä goottityyliset taisteluhansikkaat ovat liikkuvuudessaan omiaan miekkailuun. Ranne on nivelletty, samoin kaikki sormet. Peukalo on saranoitu. Taisteluhansikkaat on valmistettu 1,3mm paksusta hiiliteräksestä ja ovat kokoa 9-10, joka sopii useimmille. Nivelletty teräspanssari on niitattu ja ommeltu kiinni tukevaan nahkaiseen hansikkaaseen. Lisätukevuutta ja istuvuutta antamassa hansikkaassa on nahkainen solkikiristeinen kiinnitysremmi käsivarren kohdalla.

Paino n.1,7kg/pari.


Napsauttamalla mitä tahansa kuvaa näet sen suurempana


Copyright © 2018 Rautaportti. Ylläpito Navicom Oy.