Niittitaisteluhansikkaat

187.00€

Käsien suojaaminen oli ritareille elintärkeää. Nahkaisten taisteluhansikkaiden päälle kiinnitettiin 1200-luvulla rengashaarniskakudosta suojaamaan kättä viilloilta ja iskuilta, mutta sitä mukaa kun metallienkäsittelyn tieto ja taito kehittyivät myös käsiä ryhdyttiin suojaamaan levypanssarein. 1300-luvulla levyhaarniskakäsineet olivat jo varakkaimpien ritarien ulottuvilla.

Tarjoamiemme niittitaisteluhansikkaiden sormien panssarointi on nivelletty ja peukalo on saranoitu, jotta aseesta saa tukevan otteen. Ranne on jäykkä, joten nämä jykevät hansikkaat olivat omiaan varsiaseiden ja muiden kahden käden aseiden käytössä taistelukentillä. Miekkailussa hansikkaat joissa myös ranne oli nivelletty mahdollistivat ketterämmän aseen käytön, mutta nivellykset tekivät panssarista myös haavoittuvaisemman. Tämän vuoksi eri aselajeihin kehittiin omanlaisensa panssaroidut taisteluhansikkaat, jolloin karkeampaa motoriikkaa vaativissa tehtävissä suojauskin oli paras mahdollinen.

Nämä tyylikkäät taisteluhansikkaat on valmistettu 1,3mm paksusta hiiliteräksestä, joka on niitattu sekä ommeltu paksun ja pehmeän nahkahansikkaan päälle. Hansikkaat ovat kokoa 9-10, joka sopii useimmille. Lisätukevuutta ja istuvuutta antamassa hansikkaassa on nahkainen solkikiristeinen kiinnitysremmi ranteen kohdalla.

Paino n.1kg/kpl

Napsauttamalla mitä tahansa kuvaa näet sen suurempana


Copyright © 2018 Rautaportti. Ylläpito Navicom Oy.