Tiimalasi taisteluhansikkaat

150.00€

Vaikka monet miekkatyypit onkin suunniteltu tarjoamaan ainakin jonkin verran suojaa käsille, iskuja saattoi taistelukentän kaaoksessa sadella mistä suunnasta tahansa ja sormet olivat jatkuvassa vakavan loukkaantumisen vaarassa. Siksi taisteluhansikkaat olivat, ja ovat yhä, korvaamattomat jokaiselle miekkailijalle.

1300-luvulle tultaessa levyhaarniska oli pikkuhiljaa syrjäyttämässä rengashaarniskaa, ja tämä siirtymävaihe vielä tuossa vaiheessa kalliimpaan ja vaikeavalmisteisempaan, mutta paremman suojan antavaan panssarointiin näkyi myös hansikkaissa. Rengashaarniskahansikkaista eteenpäin siirryttäessä taisteluhansikkaiden metallilevyt olivat ensin pieniä ja kiinnitetty joko nahkaan tai kankaaseen. Vuosisadan puoliväliin mennessä kuvioihin oli kuitenkin tullut yhdestä kappaleesta taottu rannepala, joka on kapeimmillaan ranteen kohdalla ja leviää tästä tiimalasin mallisesti molempiin suuntiin. Hansikkaat olivat nivelettömiä ja lyhyitä, ja ranteen liikkumavapaus oli turvattu levenevällä muodolla. Tähän rannepalaan liitettiin erityylisiä sormipaloja, joko laattoja, suomuja tai myöhemmin saranoituja levyosia. Tiimalasi-taisteluhansikkaita näkyy runsaasti 1300- ja 1400-lukujen kuvastossa, mikä todistaa mallin yleisyydestä ja luotettavuudesta.

Tämä vahvistettu tiimalasimallin taisteluhansikas on tyypillinen ja historiallisesti autenttinen suoja noin 1350-luvulta 1420-luvulle. Rystyset ja sormen nivelet on vahvistettu ylimääräisin teräslevyin, ja sormenpäiden levyt ovat koverat, jotta sormenpäätkin ovat suojassa. Nahkahansikkaan kämmenselässä ja sormien päällä on lisätoppaus pehmentämään iskuja. Hansikkaan suuaukkoa on avoin ranteen sisäpuolelta paremman liikkuvuuden aikaansaamiseksi.

Valmistettu 1,6 mm teräksestä. Teräksen paksuus saattaa vaihdella valmistuksessa käytettyjen käsityömetodien johdosta. Valmistaja Marshall Historical.

Kokovaihtoehdot: 9 (23,5-26cm) ja 11 (26-31cm).
Oikean koon valitsemiseksi mittaa kämmenenympärys rystysten kohdalta, niin että mittanauha jää nyrkin sisään.Valitse:Napsauttamalla mitä tahansa kuvaa näet sen suurempana


Copyright © 2018 Rautaportti. Ylläpito Navicom Oy.