Umpinaiset säärisuojat

126.00€

Niin kuin pään ja yläraajojen, myös alaraajojen suojaus oli tärkeää, ja sitä mukaa kun teknologia ja taistelijoiden varallisuus antoivat myöden, ryhdyttiin myös sääriä suojamaan eri tavoin. 1300-luvun alkuun mennessä jalkoja suojaavaa rengashaarniskaa oli ryhdytty vahvistamaan teräslevyin. Tällaiset varhaisen vaiheen säärisuojat, shynbaldit, suojasivat vain säären etuosaa. Myös erilaisia splint-rakenteita käytettiin ja jalkasuojat muuttuivat paremmin suojaaviksi ajan kuluessa. Viimein keksittiin suojata koko sääri käärimällä se kauttaaltaan levyhaarniskaan. Umpinaisia säärisuojia käytettiin 1300-luvun puolivälistä aina myöhäiskeskiajan loppuun asti.

Tämän tyyppiset umpinaiset säärisuojat kiinnitetään reisi-/polvisuojaan niiden alimmalla kiinnitysremmillä. Reisi-/polvisuojan remmi kulkee säärisuojan takana olevan silmän läpi. Säärisuojan etuosassa on nuppi, jonka vastinpariksi tehdään reisi-/polvisuojaan reikä. Nuppikiinnitys lisää koko jalkahaarniskan tukevuutta. Nämä umpinaiset säärisuojat ovat yhteensopivat kaikkien Marshall Historicalin jalkapanssarien kanssa. Säärisuojan nupin saa tietysti halutessaan poistettua, mikäli sille ei ole tarvetta. Säärisuoja kiristetään jalkaan paikoilleen nahkasoljella. Valmistettu 1,6 mm teräksestä. Teräksen paksuus saattaa vaihdella valmistuksessa käytettyjen käsityömetodien johdosta.

Pituus edessä 34, cm, sivulla 38 cm. Ympärys: pohje 44,5 cm, nilkka 28 cm. Paino n. 3,2 kg/pari. Valmistaja Marshall Historical.


Napsauttamalla mitä tahansa kuvaa näet sen suurempana


Copyright © 2019 Rautaportti. Ylläpito Navicom Oy.