Agincourtin sotamiekka

350.00€

Vuonna 1415 Englannin kuningas Henrik V johti reilusti alivoimaisen joukkonsa ranskalaisylivoimaa vastaan Agincourtin taistelussa. Englantilaisten pitkäjousijoukot murskasivat vastustajansa, ja taistelu jäi (varsinkin Englannin) historiaan yhtenä satavuotisen sodan, jollei koko keskiajan, kuuluisimpana. Tällaisia miekkoja löytyi taistelukentän molemmilta osapuolilta, niin ritarien kuin muidenkin sotureiden käsistä.

Tällainen kapea, terävä, kevyt ja nopea miekka oli omiaan haarniskoituja vastustajia vastaan. Agincourtin sotamiekan pituus ja paino tekevät siitä tehokkaan niin yhdellä kuin kahdella kädellä käytettäessä. Tällaista miekkaa käytettiin myös niin kupurakilpien kuin isompien kilpienkin kanssa.

Puolentoistakäden miekkojen ryhmään kuuluu monia erilaisia miekkoja, ja monet niistä ovat sekä yllättävän ketteriä mutta silti jämeriä. Täydessä levyhaarniskassa ei raskaasta miekasta ole juurikaan ylimääräistä apua, kun taas kapeampiteräisen miekan kärjellä saattoi päästä tuikkaamaan vastustajan haarniskoinnin heikkoihin kohtiin. Nopeampaa miekkaa, jossa kädensijaa oli hieman pidennetty, saattoi käsitellä huomattavasti näppärämmin ja monipuolisemmin, mikä antoi ritareille ja sotureille vaihtoehtoja taistelutekniikoihin. Tämän tyyppistä miekkaa käytettiin myös puolimiekkailuun (half-swording), jossa toisella kädellä pidetään kiinni terästä. Puolimiekkailussa toinen käsi tukee ja ohjaa terää ja tekee pistoista huomattavasti tarkempia ja tehokkaampia. Puolimiekkailu oli tärkeä osa levyhaarniskoituja vastustajia vastaan taistelussa ja iso osa alkuperäisiä historiallisia miekkailutekniikoita.

Miekan mukana toimitetaan huotra, vyökannatin miekalle ja miekan takoneen sepän allekirjoittama alkuperäisyystodistus. Huom! tämä miekka toimitetaan valmiiksi esiteroitettuna!

Kokonaispituus 99 cm, terän pituus 78 cm. Terän leveys 4,1 cm. PoB (tasapainopiste) 8,9 cm väististä. Paino 1,1 kg.


Napsauttamalla mitä tahansa kuvaa näet sen suurempana


Copyright © 2019 Rautaportti. Ylläpito Navicom Oy.