Raptor Tanto

235.00€

Tanto on yksiteräinen japanilainen tikari, joka tunnetaan parhaiten samuraiden kantamana vara-aseena. Samurai kantoi asunsa osana sekä pitkää miekkaa että lyhyempää terää kupeellaan. Katanan (miekan) parina käytettiin joko tantoa (tikaria) tai wakizashia (lyhyttä miekkaa). Tällaista kahden aseen yhdistelmää kutsuttiin daishoksi ja sitä saattoi kantaa vain hallitsevaan samurai-luokkaan kuuluva. Pelkkää tantoa yksinään sen sijaan saattoi ketä tahansa kantaa ja käyttää feodaaliajan Japanissa, onhan veitsi yksi vanhimmista, yleisimmistä ja monikäyttöisimmistä työkaluista kautta kulttuurien ja aikakausien.

Hanwein Raptor-sarja on mestari James Williamsin suunnittelema. Se on suunnattu harrastajalle joka haluaa hioa ja harjoittaa leikkaustekniikoitaan, mutta joka ei välttämättä pysty yksinomaan käyttämään perinteisiä bambumattorullia. Terä on taottu korkealaatuisesta 5160 hiiliteräksestä ja erikoiskarkaistu kokonaisuudessaan kimmoisaksi. Prosessissa syntyvä kokonaan jousiteräksinen terä on leikkuuharjoituksissa paljon anteeksiantavampi kuin perinteinen differentiaalikarkaistu terä. Tämä teräsrakenne ei tarvitse ylimääräistä paksuutta kestävyyttään varten, joten aseiden painot ja käsiteltävyys ovat alkuperäisten kaltaiset. Terien geometria on suunniteltu helpottamaan niin pehmeiden kuin puolikovienkin materiaalien leikkaamista kolhiintumatta, mikä mahdollistaa laajan leikkauskohdevalikoiman.

Raptor-sarjan Tanton terä on taottu korkealaatuisesta 5160 hiiliteräksestä ja karkaistu siten että teräs muodostaa kovan martensiittirakenteen. Terän kovuus on HRC57. Täysruoti (nakago) on kiinnitetty tsukaan perinteisesti bambutapilla. Tsukassa (kahvassa) on puinen sisus ja se on päällystetty aidolla rauskunnahalla (same). Tsuka-ito (kahvan nyöritys) on kulutuksenkestävä, venymätön ja mokkapintainen hyvän otteen varmistamiseksi. Menuki, tsuka-iton alla oleva pitoa lisäävä messinkinen koriste, on tyyliin sopiva petolinnun sulka. Tsuba on perinteistä mustattua terästä ja siinä on sarjan nimen mukaisesti petolintu-motiivi, kuten myös fuchissa ja kashirassa, kahvan ylä- ja alapäässä olevissa heloissa. Saya (tuppi) on puinen ja se on lakattu teksturoidulla sormenjälkiä hylkivällä lakalla.

Vaikka Raptor-sarjan Katana ja Wakizashi onkin suunniteltu tämän Tanton kanssa yhteensopiviksi, ne ovat myös erinomaisen tehokkaita leikkuuteriä itsessäänkin. Leikkuutekniikoiden hiominen onnistuu kaikkien kolmen eri teräaseen kanssa. Aseet on valmistettu James Williamsin omien henkilökohtaisten Nami Ryu –miekkojen terätyylillä, ja ne muodostavat näyttävän kokonaisuuden. Tanton mukana tulee perinteinen musta kankainen suojapussi, joka suojaa tikariasi niin varastossa kuin matkallakin. Valmistaja: Hanwei. Mitoissa saattaa olla hienoista yksilöllistä heittoa.

Kokonaispituus:43,5 cm
Terän pituus:27,4 cm
Kahvan pituus:13 cm
Paino:380 g
Tasapainopiste väististä:4,2 cm
Terän leveys väistillä:2,8 cm
Terän leveys kärjessä:2,0 cm
Terän paksuus väistillä:6,7 mm
Terän paksuus kärjessä:4,8 mm
Terän materiaali:5160 hiiliteräs
Terävyysaste:hyvin terävä

Napsauttamalla mitä tahansa kuvaa näet sen suurempana


Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös...Copyright © 2018 Rautaportti. Ylläpito Navicom Oy.