1700-luvun pukumiekka

285

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Siviilimaailmassa yleistyneet rapiirit, eli pistomiekat, kevenivät ja lyhentyivät ja täten pukumiekat kehittyivät Ranskassa 1600-luvun puolivälissä. Pukumiekat (eng. small sword) olivat hyvin tyypillisiä 1600- ja 1700-lukujen varakkaissa seurapiireissä ja hoveissa ja näitä miekkoja kutsutaankin usein myös hovimiekan nimellä. Arvonsa tunteva herrasmies kantoi pukumiekkaa aina osana jokapäiväistä asukokonaisuuttaan, mutta miekalla oli ehdottomasti muutakin kuin koristearvoa. Vaikka pukumiekat olivatkin lyhyempiä, kevyempiä ja koristeellisempia verrattuna keskiaikaisiin miekkoihin, olivat ne myös vaarallisia aseita osaavan miekkailijan käsissä ja viuhuivat toisinaan kaksintaisteluissa. Pukumiekat eivät olleet ainoastaan siviilien käytössä, vaan myös jalkaväen upseerit kantoivat näitä sivuaseinaan. Pukumiekat jäivät osaksi valtion virkamiesten asustusta 1800-luvulla ja käyttö jatkui osittain vielä 1900-luvullekin. Yhä tänäkin päivänä pukumiekka on osa monia perinteisiä paraati- ja hoviasuja. Miekkailu kuului luonnollisesti jokaisen harrasmiehen taitoihin ja koulutukseen, ja pukumiekan kanssa miekkailusta kehittyi aikojen saatossa olympialaisissakin nähtävä kalpamiekkailu (epée).

Tämän kauniin pukumiekan malli löytyy tällä hetkellä yksityiskokoelmasta. Miekka on yksityiskohtaisen koristeellinen klassisesta simpukkaväististä kukkakuvioituun ricassoon ja huotraan. Terä on käsin taottua huolella lämpökäsiteltyä korkealaatuista hiiliterästä ja on omiaan salamannopeisiin pistoihin. Kahvaosa ja huotran helat ovat täyttä terästä ja päällystetty nikkelillä. Vyökiinnike ketjuineen on valmiina kiinni nahkaisessa tupessa. Miekan saa roikkumaan kupeelle oikeaan kulmaan suoraan paketista ilman säätöjä.

Kokonaispituus: 92cm
Terä: 77cm
pitkä, 1,9cm
leveä ja 0,6cm
paksu. Paino: 850g. Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Tyylikkäitä vanhan ajan miekkoja ym. historian havinaa uustuotantona. Sopivia erikoislahjaksi esim syntymäpäivän sankarille jolla on jo kaikkea tai alan harrastajalle.
- Kari Vainio

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!