Aurayn miekka

221

2 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 500852 Kategoriat: , , , ,

Tuotekuvaus

Vuonna 1364, aikana, jonka nyt tunnemme nimellä satavuotinen sota, John de Montfort vaati ranskalaista Bretagnen niemimaata Englannille ja lähetti joukon taistelijoita piirittämään ranskalaista Aurayn kaupunkia. Tämän seurauksena Charles de Blois marssitti Ranskan armeijan vapauttamaan kaupunkia piirittäjien kynsistä. Koska molemmat puolet halusivat ratkaista ja lopettaa pitkittyneen ja julman sodan, taistelusta kehittyi erityisen verinen. Armoa ei annettu kummallakaan puolella. Englantilaisten piirityslinjoilla käydyssä taistelussa ranskalaiset torjuttiin ja lyötiin lopulta kokonaan. De Blois sai taistelussa surmansa ja pelon vallassa ollut Aurayn kaupunki joutui antautumaan englantilaisille. Taistelun ansiosta Ranskan kuningas tunnusti John de Montfortin Bretagnen herttuaksi. Tässä tärkeässä taistelussa käytettiin molemmilla puolilla myymämme kaltaisia miekkoja. Alkuperäistä miekkaa säilytetään Philadelphia Fine Art Museum –taidemuseossa. Kokonaistuntuma erinomaisesti tasapainosta, miekan nopeudesta ja muotoillusta kovapuisesta kahvasta saavat miekan suorastaan heräämään eloon kädessä. Väisti ja ponsi ovat terästä, ja hintaan sisältyy nahkainen huotra.

Paino 1,0 kg
kokonaispituus 98 cm
terän pituus 81 cm
ja terän leveys 5,7 cm
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Aivan mielettömän upea valikoima tuotteita ja nopeaa palvelua. Eilen aamulla tehty tilaus ja nyt jo kotona tilatut tuotteet.
- Karo Koivukangas

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!