Birka tunika, sininen

43

Poista

Tuotekuvaus

Varhaiskeskiajan pukutyyli kehittyi hyvin hitaasti 400-luvulta 1100-luvulle. Vaatetuksessa kansainvaellusaika tarkoitti roomalaistyylin ja valloittajakansojen tyylien yhteentörmäystä. Vuosisatojen ajan ihmiset pukeutuivatkin pitkälti sen mukaan samaistuivatko he valloitettuihin roomalaistuneisiin kansoihin vai esim. frankkien, anglien, saksien tai visigoottien valloittajakansoihin. Tunnistettavin näistä kansanryhmien eroista oli miesten puketumisessa: Siinä missä valloittajakansat yleisesti käyttivät lyhyttä tunikaa vyön kanssa, pysyivät roomalaistyylille uskolliset pidemmissä tunikoissa, jotka ulottuivat polven alle, tai jopa nilkkoihin. 1200-luvulle tultaessa olivat pukeutumiserot hävinneet ja pukeutumistyyli kautta Euroopan oli melko yhtenäinen pitkän roomalaistyylin jäädessä lähinnä vain papiston käyttöön.

Tämä kevyt ja mukava tunika on historiallisesti tarkka noin 800-luvulta 1200-luvulle. Autenttisen käsintehdyn näköinen kangas on valmistettu 100% puuvillasta ja on miellyttävän pehmeä käyttää.

Väri: sininen tunika punaisilla reunakoristeilla.
Saatavilla myös -Ruskea Birka tunika-.

Koko Rinnanympärys Pituus
XS 100 cm 114 cm
S 113 cm 115 cm
M 118 cm 116 cm
L 123 cm 117,5 cm
XXL 130 cm 123 cm
Badge
Uskomattoman hieno paikka vanhanaikaisista aseista, haarniskoista ja kilvistä kiinnostuneille.
- Mikko Penkkimäki

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!