Castillionin miekka

199

2 varastossa

Tuotekuvaus

1970-luvulla ranskalaisen Dordogne-joen pohjasta nostettiin puinen arkku, joka kätki sisälleen useita tämän myymämme kappaleen tyylisiä miekkoja. Castillionin kaupunki on kivenheiton päässä löytöpaikalta alavirtaan. Siellä käytiin vuoden 1453 heinäkuussa ratkaiseva taistelu, joka käytännössä lopetti satavuotisen sodan englantilaisten ja ranskalaisten välillä. Englantilaisten komentaja John Talbot, Shewsburyn jaarli, johti joukkonsa hätiköityyn hyökkäykseen ranskalaisten linnoitettua leiriä ja miesylivoimaa vastaan, ja suurin osa hänen kuudestatuhannesta miehestään kuoli hyökkäyksessä tykkituleen ja nuoliin. Tuntia myöhemmin ranskalaisten täydennysjoukot saapuivat viimeistelemään englantilaiset. Me olemme nimenneet tämän miekan Castillionin tärkeän ja verisyydessään kauhean taistelun muistoksi. Tämä miekka on erinomainen esimerkki miekkatyypistä, jossa yhdistettiin kahta 1400-luvun suosittua miekkatyyppiä. Pitkän pistomiekan ja lyhyen viiltomiekan ominaisuudet luovat erinomaisen pistomiekan, jonka teräleveys riittää kuitenkin tehokkaisiin viiltoihin. Castillion on kevyt ja nopea miekka käyttää jo yhdelläkin kädellä, mutta pitkä ja hienostunut kahva antaa mahdollisuuden käyttää toistakin kättä vaikean paikan yllättäessä. Mukana nahkainen huotra metalliheloilla. Alkuperäinen miekka nähtävissä kirjassa ”Blood and Red Roses”.

Paino 1,2 kg
kokonaispituus 105 cm
terän pituus 86 cm
ja terän leveys 4,5 cm
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Tuli tilattua kahdenkäden flameberge miekka ja lattiateline, miekka ei sopinut suoraan telineeseen niin soitto tuli ja kysyttiin että muokataanko telinettä niin että miekan siihen saa hyvin pysymään. Varmasti tilaan lisää rautaportista!
- Tuomas Koukka

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!