Damascus viikinkimiekka

489

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Nykyajan miekkaharrastajat eivät aina tule ajatelleeksi sitä, miten valtava rasitus miekkaan todellisuudessa kohdistuu taistelukentällä. Varhaisimpiin viikinkimiekkoihin taottiinkin koostumukseltaan erilaisia rauta- ja teräslaatuja kerroksittain kestävämmän terän aikaansaamiseksi. Vaikka rauta onkin pronssia kovempaa materiaalia, rautamiekatkin usein taipuivat taisteluissa. Damascuksen, eli tiettyyn kuvioon kerroksittain taotun teräksen, käyttö paransi miekkojen taistelukestävyyttä huomattavasti. Tämän miekan alkuperäiskappale on löydetty Suomesta ja se ajoittuu vuosien 850 ja 900 väliin. Ponsi on tyypillinen viikinkimiekoille, mutta väisti on erikoinen, sillä se taipuu lievästi ylöspäin. Tämän tyyppiset varhaiset viikinkimiekat soveltuivat hyvin nopeisiin viiltohyökkäyksiin. Käsin taotun terän veriura on käsitelty hapolla, jotta terän damascus-rakenne on saatu kauniisti esille. Ponsi ja väisti ovat terästä, ja puinen kahva on päällystetty nahalla. Puinen tuppi on päällystetty nahalla ja koristeltu vielä teräksisillä niiteillä.

Tämän miekan voit nähdä Ewart Oakeshottin kirjassa ”Records Of The Medieval Sword”.

Kokonaispituus 91 cm
terän pituus 80 cm
terän leveys 4,4 cm
ja paino 950g
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Rautaportti palvelee laadukkaasti ja sinne on mukava palata aina uudestaan, varsinkin kivijalkakauppaan. Olen iloinen että tälläinen liike on olemassa ja se palvelee joustavasti sekä asiakkaan toiveita silmällä pitäen. Olen tehnyt täällä uskomattomia löytöjä ja tavannut hienoja ihmisiä joihin lukeutuvat ehdottomasti henkilökunnan ihmiset :) en voi kuin suositella!
- Adeliina Palomäki

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla, PayPalilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!