Englantilainen war hat -kypärä

99

8 varastossa

Tuotekuvaus

Jalkaisin käytävässä taistelussa nämä kypärät olivat ehdottomasti suosituimpia kaikista kypärämalleista kautta keskiajan. War hat oli käytössä kauan ja lähes kaikkialla keskiajan Euroopassa keskiajan alusta alkaen, mutta suurimman suosion se saavutti Englannissa ja Ranskassa 1300-luvulla. War hat pysyi käytössä aina 1600-luvulle asti ja jotakin sen suosiosta kertoo sekin että englantilaiset käyttivät lähes identtisiä kypäriä ensimmäisessä maailmansodassa.

Tämän mallisia kypäriä kutsuttiin useilla nimillä, joista yleisimmät ovat war hat, chapel de fer, eisenhut ja kettle hat. Sen leveä lieri kilpesi hyvin iskut ja antoi jopa jonkin verran suojaa ylhäältäpäin tulevilta nuoliltakin. Vaikka tällainen kypärä ei suojaakaan kasvoja mitenkään, useat taistelijat valitsivat silti mieluusti avoimen kypärän. Suljettu kypärä antaa paremman suojan kasvoille, mutta kun hengittäminen käy vaikeaksi taistelun kuumuudessa ja näkyvyys kypärän alta on lisäksi huono, on helppo ymmärtää miksi monet olivat valmiit vaihtamaan paremman suojauksen esteettömään näkökenttään ja vapaaseen hengitykseen.

Tämä kypärä on valmistettu 1,24 mm (18gauge) paksusta teräksestä ja kypärän sisällä on korkeussäätö ja hihna jolla kypärän saa kiinnitettyä leuan alta. Tämä kypärän voit nähdä ristiretkien aikaan sijoittuvassa elokuvassa Kingdom of Heaven -Taivas maan päällä.

  • Ympärysmitta sisäpintaa pitkin noin 58 cm
  • Valmistettu 1,24 mm (18gauge) paksusta hiiliteräksestä
  • Perustuu alkuperäisiin säilyneisiin kappaleisiin
  • Valmistaja Windlass Steelcrafts
Badge
Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Ihmeteltävää, ihailtavaa riittää tunneiksi ja ostettavaa... Älkää kertoko puolisolle ellei hänkin harrasta :)
- Daniel Kohvakka

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!