Falchion

207

3 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 500204 Kategoriat: , , , ,

Tuotekuvaus

Vaikka Falchionit olivat suosittuja keskiaikaisessa taiteessa (selkeä todiste niiden yleisestä käytöstä), meidän aikoihimme on säilynyt vain muutamia alkuperäisiä kappaleita. Tämä saattaa tietysti olla vain lisätodiste Falchionien suosiosta. Nämä miekat kulutettiin taistellen loppuun, eikä ehjiä miekkoja jätetty jälkipolvien löydettäviksi. Vaikka suorat ja kaksiteräiset miekat ovatkin yleisemmin tunnettuja, niin Falchionin tapaiset yksiteräiset miekat olivat aikanaan yleisessä käytössä niin ritarien kuin muidenkin sotilaiden keskuudessa. Miekan leveä terä leikkasi tiensä läpi jopa rengaspanssarista. Rengaspanssareita toki vahvistettiin panssarilevyillä, mutta vain rikkaimmilla oli tällaisiin lisäsuojiin varaa. Vaikka Falchion on selkeästi viiltämiseen suunniteltu ase, tässä kopioimassamme kappaleessa on silti hyvin voimakas pistämiseen soveltuva kärki. Falchion on kokonaisuudessaan hyvin suunniteltu ja toteutettu ase aikansa taistelukentille. Väisti ja ponsi terästä ja kahva nahalla päällystettyä puuta. Mukana nahkainen huotra metallivahvikkeilla. Alkuperäiskappale (Thorpe Falcion) on noin 1320-luvulta ja on Norwichin linnassa.

Kokonaispituus 86 cm
terän pituus 71 cm
terän leveys 4,5 cm
ja paino 1,4 kg
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Tyylikkäitä vanhan ajan miekkoja ym. historian havinaa uustuotantona. Sopivia erikoislahjaksi esim syntymäpäivän sankarille jolla on jo kaikkea tai alan harrastajalle.
- Kari Vainio

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!