Hattin Falchion

309

3 varastossa

Tuotekuvaus

Tämä keskiaikainen Hattinin falchion kuuluu Windlass Steelcraftsin Battlecry-kokoelmaan. Hattinissa on terävä etupainoinen terä, joka mahdollistaa hurjat viiltävät lyönnit ja leikkaavat iskut. Falcion oli vakavasti otettava ase, joka ei käynyt heikkosydämiselle tai –ranteiselle soturille. Tätä vähemmän tunnettua ja aliarvostettua keskiaikaista eurooppalaista miekkatyyppiä käyttivät niin ylhäiset ritarit kuin alempiarvoisemmatkin soturit.

Falchioneiksi kutsutaan yksikätisiä ja -teräisiä keskiajan ja renessanssiajan miekkoja. Samantyyppisiä miekkoja olivat myös mm. Messer, Storta, Braquemart, Badelair ja Malchus. Nimensä miekka on saanut latinankielen sirppiä tarkoittavasta sanasta falcatus. Nämä miekat tyypillisesti joko levenivät tai kaartuivat kärkeä kohti hieman sirpin tavoin. Kaartuvasta muodostaan huolimatta falchion ei ole idästä periytyvä sapelin sukulainen, vaan sen juuret ovat kreikkalais-roomalaisissa malleissa. Sen suora edeltäjä oli pohjoisen viikinkien käyttämä seax, joka oli suosittu ympäri Eurooppaa 1000-1100 -luvuilla. Keskiajalla falchioneista oli lukemattomia eri variaatioita, malleja, kokoja, teräprofiileja ja kahvatyylejä. Tämä Falchion seurailee yhtä suosituimmista keskiaikaisita malleista, josta kuuluisin esimerkki lienee Conyerin falchion joka on 1200-luvun puolivälistä.

Tämä ase oli todellinen työkalu, sillä kuten trooppisempi serkkunsa machete, se toimi muuallakin kuin sotatantereella. Vaikkei falchionilla ollutkaan perinteisen kaksiteräisen miekan monikäyttöisyyttä pistoissa ja torjunnoissa, se enemmän kuin korvasi puutteet vankalla rakenteella ja isomman massan mahdollistamilla hurjilla iskuilla.

Miekan mukana toimitetaan huotra, vyökannatin miekalle ja alkuperäisyystodistus, joka on miekan takoneen sepän allekirjoittama.

  • Kokonaispituus 77,5 cm
  • Terän pituus 61 cm
  • Terän leveys 4,1-5,7 cm
  • PoB (tasapainopiste) 12 cm väististä
  • Paino 1,3 kg
  • Terän materiaali: 1065 hiiliteräs
  • Terävyysaste: terävä
  • Valmistaja: Windlass Steelcrafts

Battlecry-sarjan yleisesittely:

Badge
Uskomattoman hieno paikka vanhanaikaisista aseista, haarniskoista ja kilvistä kiinnostuneille.
- Mikko Penkkimäki

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!