Hevosen jouhia

10

Loppu   Kysy tuotteesta

Tuotekuvaus

Rajallinen määrä hevosen häntäjouhia nyt saatavilla autenttisia käsitöitä varten.

Hevosenjouhista on vuosisatojen ajan valmistettu niin taide-esineitä, koruja, viulunkieliä, vöitä kuin muitakin kauniita käyttöesineitä. Hevosenjouhen kutominen kankaaksi on tunnettu ainakin jo pronssikautisten Kelttien parissa. Jouhi imee kosteutta hyvin hitaasti, minkä vuoksi siitä valmistettu kangas pysyy lämpimänä märissäkin olosuhteissa huomattavasti pidempään kuin muut kankaat. Pidempiä siimoja saatiin letittämällä jouhia yhteen ja näitä kestäviä siimoja käytettiin mm. kalastuksessa. Hevosenjouhta oli yleisesti hyvin saatavilla ja niinpä sitä käytettiin mm. tuolien pehmusteina. Autenttisuuden, sekä jouhen monien erinomaisten ominaisuuksien, vuoksi sitä voi yhä käyttää mm. kypärien pehmustehuppujen täyttämiseen.

Badge
Hyvä kauppa. Keskiaikaista asukokonaisuutta kävin katsomassa ja sellainen mukaan tarttui: Kengät, housut, nuttu ja vyö. Hinta oli kohtuullinen. Asioin toistekin.
- Juha Kortevuori

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!