Hevosen jouhia

8.9012.90

Poista

Tuotekuvaus

Rajallinen määrä hevosen häntäjouhia nyt saatavilla autenttisia käsitöitä varten.

Hevosenjouhista on vuosisatojen ajan valmistettu niin taide-esineitä, koruja, viulunkieliä, vöitä kuin muitakin kauniita käyttöesineitä. Hevosenjouhen kutominen kankaaksi on tunnettu ainakin jo pronssikautisten Kelttien parissa. Jouhi imee kosteutta hyvin hitaasti, minkä vuoksi siitä valmistettu kangas pysyy lämpimänä märissäkin olosuhteissa huomattavasti pidempään kuin muut kankaat. Pidempiä siimoja saatiin letittämällä jouhia yhteen ja näitä kestäviä siimoja käytettiin mm. kalastuksessa. Hevosenjouhta oli yleisesti hyvin saatavilla ja niinpä sitä käytettiin mm. tuolien pehmusteina. Autenttisuuden, sekä jouhen monien erinomaisten ominaisuuksien, vuoksi sitä voi yhä käyttää mm. kypärien pehmustehuppujen täyttämiseen.

  • Saatavilla pitkinä ja lyhyinä nippuina
  • Pitkän jouhinipun pituus n.
  • Lyhyen jouhinipun pituus n.
  • Kaikki varastossa tällä hetkellä olevat jouhet ovat mustia
Badge
Tuli tilattua kahdenkäden flameberge miekka ja lattiateline, miekka ei sopinut suoraan telineeseen niin soitto tuli ja kysyttiin että muokataanko telinettä niin että miekan siihen saa hyvin pysymään. Varmasti tilaan lisää rautaportista!
- Tuomas Koukka

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!