Hevosen jouhia

  • Aitoja hevosen häntäjouhia
  • Saatavilla mustana, ruskeana ja valkoisena
  • Jouhien pituus n. 80 cm
  • Voidaan käyttää moniin perinteisiin käsitöihin ja askarteluihin muinaisena materiaalina

8.90

Poista

Tuotekuvaus

Hevosen jouhista on vuosisatojen ajan valmistettu niin taide-esineitä, koruja, viulunkieliä, vöitä, harjoja kuin muitakin käyttöesineitä. Hevosen jouhen kutominen kankaaksi on tunnettu ainakin jo pronssikautisten kelttien parissa. Jouhi imee kosteutta hyvin hitaasti, minkä vuoksi siitä valmistettu kangas pysyy lämpimänä märissäkin olosuhteissa huomattavasti pidempään kuin muut kankaat. Pidempiä siimoja saatiin letittämällä jouhia yhteen, ja näitä kestäviä siimoja käytettiin muun muassa kalastuksessa. Hevosen jouhta oli ennen, ja on yhä, yleisesti hyvin saatavilla ja niinpä sitä käytettiin ja käytetään vielä nykyäänkin esimerkiksi tuolien pehmusteena. Alkuperäisyyden sekä jouhen monien erinomaisten ominaisuuksien vuoksi jouhia voi yhä käyttää muun muassa kypärien pehmustehuppujen täytteenä, kuten myös perinteisenä harjana tai töyhtönä kypärän päällä, kuin myös oman juohikon perinteisenä rakennusmateriaalina.

  • Saatavilla mustana, ruskeana ja valkoisena
  • Jouhien pituus n. 80 cm
  • Jokaisen jouhen pituus on sama. Jouhet on leikattu samanpituisiksi.
  • Myydään pienissä nipuissa, joiden koko nähtävissä tuotekuvissa.
  • Jokainen nippu on silmämääräisesti yhtä paksu ja karkean arvion mukaan sisältää n. 150-200 yksittäistä jouhta.
Badge
Hyvä kauppa. Keskiaikaista asukokonaisuutta kävin katsomassa ja sellainen mukaan tarttui: Kengät, housut, nuttu ja vyö. Hinta oli kohtuullinen. Asioin toistekin.
- Juha Kortevuori

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!