Hevosen jouhia

8.9012.90

Poista

Tuotekuvaus

Rajallinen määrä hevosen häntäjouhia nyt saatavilla autenttisia käsitöitä varten.

Hevosenjouhista on vuosisatojen ajan valmistettu niin taide-esineitä, koruja, viulunkieliä, vöitä kuin muitakin kauniita käyttöesineitä. Hevosenjouhen kutominen kankaaksi on tunnettu ainakin jo pronssikautisten Kelttien parissa. Jouhi imee kosteutta hyvin hitaasti, minkä vuoksi siitä valmistettu kangas pysyy lämpimänä märissäkin olosuhteissa huomattavasti pidempään kuin muut kankaat. Pidempiä siimoja saatiin letittämällä jouhia yhteen ja näitä kestäviä siimoja käytettiin mm. kalastuksessa. Hevosenjouhta oli yleisesti hyvin saatavilla ja niinpä sitä käytettiin mm. tuolien pehmusteina. Autenttisuuden, sekä jouhen monien erinomaisten ominaisuuksien, vuoksi sitä voi yhä käyttää mm. kypärien pehmustehuppujen täyttämiseen.

  • Saatavilla pitkinä ja lyhyinä nippuina
  • Pitkän jouhinipun pituus n.
  • Lyhyen jouhinipun pituus n.
  • Kaikki varastossa tällä hetkellä olevat jouhet ovat mustia
Badge
Laadukkaat tuotteet ja mielettömän nopea palvelu. Esim. tilasin eilen (21.12) pojille viikinkimiekat & kilvet, olivat jo tänään noudettavissa. Arvosana 5/5
- Erik Segercrantz

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!