Tuotekuvaus

Hevosen jouhista on vuosisatojen ajan valmistettu niin taide-esineitä, koruja, viulunkieliä, vöitä, harjoja kuin muitakin käyttöesineitä. Hevosen jouhen kutominen kankaaksi on tunnettu ainakin jo pronssikautisten kelttien parissa. Jouhi imee kosteutta hyvin hitaasti, minkä vuoksi siitä valmistettu kangas pysyy lämpimänä märissäkin olosuhteissa huomattavasti pidempään kuin muut kankaat. Pidempiä siimoja saatiin letittämällä jouhia yhteen, ja näitä kestäviä siimoja käytettiin muun muassa kalastuksessa. Hevosen jouhta oli ennen, ja on yhä, yleisesti hyvin saatavilla ja niinpä sitä käytettiin ja käytetään vielä nykyäänkin esimerkiksi tuolien pehmusteena. Alkuperäisyyden sekä jouhen monien erinomaisten ominaisuuksien vuoksi jouhia voi yhä käyttää muun muassa kypärien pehmustehuppujen täytteenä, kuten myös perinteisenä harjana tai töyhtönä kypärän päällä, kuin myös oman juohikon perinteisenä rakennusmateriaalina.

  • Saatavilla mustana, ruskeana ja valkoisena
  • Jouhien pituus n. 80 cm
  • Jokaisen jouhen pituus on sama. Jouhet on leikattu samanpituisiksi.
  • Myydään pienissä nipuissa, joiden koko nähtävissä tuotekuvissa.
  • Jokainen nippu on silmämääräisesti yhtä paksu ja karkean arvion mukaan sisältää n. 150-200 yksittäistä jouhta.
Badge
Rautaportti palvelee laadukkaasti ja sinne on mukava palata aina uudestaan, varsinkin kivijalkakauppaan. Olen iloinen että tälläinen liike on olemassa ja se palvelee joustavasti sekä asiakkaan toiveita silmällä pitäen. Olen tehnyt täällä uskomattomia löytöjä ja tavannut hienoja ihmisiä joihin lukeutuvat ehdottomasti henkilökunnan ihmiset :) en voi kuin suositella!
- Adeliina Palomäki

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!