Tuotekuvaus

Jambiya on tyypillinen arabiase ja tällaiset veitset olivat yleisessä käytössä kaikissa arabien asuttamissa maissa aina Espanjasta ja Marokosta Turkkiin, Balkanille ja Intiaan. Jambiyat olivat käyriä, kaksiteräisiä veitsiä, joiden terä oli useimmiten vahvistettu keskivahvikkeella. Myymämme jäljennöksen alkuperäismalli on Intian ja muinaisen Persian alueelta. Veistä kannettiin tyypillisesti vyön tai lannehuivin alla. Kovapuista kahvaa koristavat terää paikallaan pitävät koristeelliset niitit. Kovapuinen tuppi on päällystetty ohuella nahalla ja kärki on suojattu koristeellisella nikkelisellä kärkivahvikkeella. Tämä kuvissa näkyvä tuppi sisältyy hintaan. Sopii hyvin yhteen myymämme Shamshirin kanssa. Vaikkakaan ei tarkalleen tiedetä kuinka kauan Jambiya-veitsiä on käytetty, on tämän veitsen alkuperäinen kappale 1400-luvulta.

Kokonaispituus 37cm
terän pituus 22cm
terän leveys 5cm
terän paksuus 4,8mm
ja paino 340g. Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Tyylikkäitä vanhan ajan miekkoja ym. historian havinaa uustuotantona. Sopivia erikoislahjaksi esim syntymäpäivän sankarille jolla on jo kaikkea tai alan harrastajalle.
- Kari Vainio

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!