Tuotekuvaus

Jambiya on tyypillinen arabiase ja tällaiset veitset olivat yleisessä käytössä kaikissa arabien asuttamissa maissa aina Espanjasta ja Marokosta Turkkiin, Balkanille ja Intiaan. Jambiyat olivat käyriä, kaksiteräisiä veitsiä, joiden terä oli useimmiten vahvistettu keskivahvikkeella. Myymämme jäljennöksen alkuperäismalli on Intian ja muinaisen Persian alueelta. Veistä kannettiin tyypillisesti vyön tai lannehuivin alla. Kovapuista kahvaa koristavat terää paikallaan pitävät koristeelliset niitit. Kovapuinen tuppi on päällystetty ohuella nahalla ja kärki on suojattu koristeellisella nikkelisellä kärkivahvikkeella. Tämä kuvissa näkyvä tuppi sisältyy hintaan. Sopii hyvin yhteen myymämme Shamshirin kanssa. Vaikkakaan ei tarkalleen tiedetä kuinka kauan Jambiya-veitsiä on käytetty, on tämän veitsen alkuperäinen kappale 1400-luvulta.

Kokonaispituus 37cm
terän pituus 22cm
terän leveys 5cm
terän paksuus 4,8mm
ja paino 340g. Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Hyvä o
- Olli Virtanen

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!