Johanniittain ritarikunnan kaapu

200

Poista

Tuotekuvaus

Johanniittain ritarikunta (eng. Knights Hospitaller) perustettiin 1099, kun Jerusalem valloitettiin ensimmäisessä ristiretkessä. Aluksi Pyhän Johanneksen sairaalassa huolehdittiin sairaista ja haavoittuneista pyhiinvaeltajista. Pian järjestö sai kuitenkin huomattavia lahjoituksia Euroopasta ja aatelisia alkoi liittyi ritarikuntaan; pyhiinvaeltajien aseellinen suojelu tuli mahdolliseksi. 1100-luvun puoleen väliin mennessä Johanniittain ritarikunta oli muuttunut sotilaalliseksi organisaatioksi ja ritarikunta mm. vastasi rajojen ja linnojen puolustuksista ja osallistui sotaretkille mm. Egyptiin. Johanniitat olivat ”Pyhällä maalla” eliittisotilaita ja muodostivat Temppeliritarien kanssa voimakkaimman pysyvän sotilaallisen voiman alueella. Ritariveljet käyttivät aikansa parhaimpia varusteita ja raskaasti panssaroituina ratsujoukkoina herättivät kauhua vihollisissaan. Tiukka kuri, pitkälle viety koulutus ja uskonnollinen vakaumus takasivat menestyksen taistelukentillä. Ritarikuntien jäsenet käyttivät taisteluissa miekkoja, kilpiä, varsijousia, keihäitä ja ratsailla ollessaan luonnollisesti myös peitsiä.
Myymämme Johanniittain ritarikunnalle tyypillisen kaavun alaosassa on edessä ja takana halkiot, jotka mahdollistavat nopean liikkumisen. Lisäksi halkioita kiertää kevyt rengashaarniskapunos, mikä synnyttää illuusion kokopitkän rengashaarniskapaidan kantamisesta. Kaavun rintaan on ommeltu Johanniittain tunnus: kahdeksansakarainen risti. Kaapu on valmistettu paksusta ja kestävästä puuvillasta. Tässä kokomustassa kaavussa on suurikokoinen huppu ja reilun kokoiset pitkät hihat. Kuvissa näkyvä punottu naruvyö sisältyy hintaan.

Kokovaihtoehdot: S/M ja L/XL

-Tästä vaatteiden kokotaulukkoon-

Badge
Nopea toimitus ja laadukkaita tuotteita
- Miika Poskiparta

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!