Julius Ceasarin gladius -kirjeenavaaja

14.50

8 varastossa

tuotetunnus (SKU) 8208 Kategoriat: , , ,

Tuotekuvaus

Julius Ceasarin gladius miniatyyrimiekkana on kunnianosoitus Julius Ceasarille, muinaisen Rooman suurimmalle sotapäällikölle ja poliittiselle johtajalle (101 eaa - 44 eaa). Hän on tunnetuin Gallian valloitusretkistään ja mahtavan tasavallan muuttamisesta imperiumiksi. Imperiumiksi johon muita imperiumeja yhä verrataan.
Ceasarin oikea miekka ei valitettavasti ole selvinnyt vuosituhansien melskeestä. 1100-luvulla kirjoitettu Historia Regum Brittaniae (Britannian kuninkaiden historia) kuvaa Ceasarilla olleen mahtavan miekan, jolla tämä valloitti Britannian vuonna 55 eaa. Historiikin mukaan miekan nimi oli Crocea Mors, keltainen kuolema. Mitä todennäköisimmin Crocea Mors oli pronssinen gladius. Vaikka rauta olikin ruvennut syrjäyttämään pronssia ensisijaisena metallina, ei se kuitenkaan johtunut raudan erinomaisemmista ominaisuuksista, vaan siiitä että se oli halvempaa. Tavallisen rivisotilaan gladiukset olivat siis todennäköisesti rautaa, mutta lähes koko tunnetun maailman hallitsijan miekka olisi eittämättä ollut perinteisesti pronssinen.

Roomalaisessa gladiuksessa on pitkä kärki, jolloin saatiin yhdistettyä tehokas lävistys- ja leikkauskyky samaan eleganttiin ja näppärään aseeseen. Miekkatyyppi oli mm. Julius Ceasarin legioonan käytössä hänen valloitusretkillään. Miniatyyrimiekan väisti ja ponsi on koristeltu roomalaisin reliefihahmoin. Miniatyyrimiekat soveltuvat niin keräilijälle, koristeeksi tai vaikka kirjeenavaajaksi.

Valmistaja Marto, Toledo. Kokonaispituus 26 cm
Terä ruostumatonta terästä, kahvassa hopeoitu pintakäsittely.

Badge
Hyvä kauppa. Keskiaikaista asukokonaisuutta kävin katsomassa ja sellainen mukaan tarttui: Kengät, housut, nuttu ja vyö. Hinta oli kohtuullinen. Asioin toistekin.
- Juha Kortevuori

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!