Kolmenkulman hattu

  • Valmistettu laadukkaasta nahasta
  • Kaksi kokoa
  • Väreinä musta ja tumman ruskea

89.90

Poista

Tuotekuvaus

Kolmenkulman hattu, tai kolmikolkkahattu, oli suuressa suosiossa varsinkin 1700-luvulla. Asusteena se oli erityislaatuinen, sillä sitä käyttivät niin kuninkaat kuin kulkuritkin. Hattumalli kehittyi leveälierisistä hatuista, joiden reunat vain käännettiin ylös. Hattu, jonka reunat oli käännetty ylös, saavutti suosiota erityisesti käytännöllisyytensä vuoksi. Ne, jotka joutuivat työnsä tai elämäntapansa vuoksi taistelemaan luonnonvoimia vastaan, arvostivat, että hatun reunat käännettyinä sadevesi virtasi kasvojen sijaan olkapäille ja selkäpuolelle. Aikana ennen tehokkaita sadevarusteita tämä oli selkeä parannus entiseen. Herrasmiehet taas arvostivat päähineen pienentynyttä kokoa: käännetyin reunoin hattu vei vähemmän tilaa ja sopi paremmin kainaloon niissä sosiaalisissa tilanteissa, joissa etiketti vaati paljain päin olemista.

Kuninkaiden, kuten vaikkapa Ludvig XIV:n, lisäksi kolmenkulman hattu päätyi myös keskiluokan ja jopa merirosvojen asusteeksi. Meidän nahkainen kolmenkulman hattumme on saanut inspiraationsa ennemmin hurjamaineisten maantie- ja merirosvojen rämäpäisistä seikkailuista kuin Aurinkokuninkaan hovin valtakiemuroista.

Hatussa on leveä lieri, jonka voi itse taittaa ylös ja kiinnittää mukana tulevilla nahkanyöreillä.

Valmistaja: Windlass Steelcrafts

  • Hattu on valmistettu laadukkaasta pintanahasta
  • Saatavilla kahdessa koossa: S/M ja L/XL
  • S/M vastaa hatunkokoa 58–59
  • L/XL vastaa hatunkokoa 62–63
  • Saatavilla mustana ja tumman ruskeana
Badge
Yksi parhaista kaupoista koskaan ikinä missään. Ostaisin puljun tyhjäksi jos olisin rikas.
- Marjo Suvanto

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!