Tuotekuvaus

Korinttilaiset kypärät ovat ehdottomasti yksi omaperäisimmistä ja hienoimmista kypärämalleista joita sodankäyntiä varten on ikinä suunniteltu. Vaikka kreikkalaiset käyttivätkin useita eri tyyppisiä kypäriä, tämä malli selkeimmin yhdistetään kreikkalaisiin hopliitteihin sekä Makedonian kuninkaaseen Aleksanteri Suureen ja hänen valloitusretkiinsä. Aleksanteri Suuri oli antiikin suurimpia sotapäälliköitä ja hänen yhdistettyään Kreikan kaupunkivaltiot oman valtansa alle, myös hopliitit taistelivat lopulta hänen joukoissaan. Nämä kypärät valmistettiin pronssista ja suunnittelussa otettiin huomioon hyvä näkyvyys, ilman saanti ja tietysti kantajan suojaaminen. Korinttilaiset kypärät tehtiin ohutseinäisiksi ja ne suunniteltiin ohjaamaan iskut sivuun sen sijaan että kypärä pyrkisi absorboimaan iskun voimaa itseensä. Kasvojen kohdalta kypärän seinämä oli kuitenkin yleensä paksumpi tai vahvistettu kuten tässä mallissa. Korinttilaiset kypärät olivat käytössä aina arkaaiselta kaudelta (600eaa.-luvulta) klassiselle kaudelle (300eaa-luvulle). Tätä kypärää ei ole valettu, vaan se on käsin taottu muotoonsa. Kypärän sisällä on korkeussäätö ja leukahihna.

Paino 2,3 kg
Sisämitat 23 cm x 19 cm (syvyys x leveys) korkeus säädettävissä.

Badge
Todella nopea toimitus ja tavara on huippu laatua!
- Hans Segercrantz

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!