Tuotekuvaus

Korinttilaiset kypärät ovat ehdottomasti yksi omaperäisimmistä ja hienoimmista kypärämalleista joita sodankäyntiä varten on ikinä suunniteltu. Vaikka kreikkalaiset käyttivätkin useita eri tyyppisiä kypäriä, tämä malli selkeimmin yhdistetään kreikkalaisiin hopliitteihin sekä Makedonian kuninkaaseen Aleksanteri Suureen ja hänen valloitusretkiinsä. Aleksanteri Suuri oli antiikin suurimpia sotapäälliköitä ja hänen yhdistettyään Kreikan kaupunkivaltiot oman valtansa alle, myös hopliitit taistelivat lopulta hänen joukoissaan. Nämä kypärät valmistettiin pronssista ja suunnittelussa otettiin huomioon hyvä näkyvyys, ilman saanti ja tietysti kantajan suojaaminen. Korinttilaiset kypärät tehtiin ohutseinäisiksi ja ne suunniteltiin ohjaamaan iskut sivuun sen sijaan että kypärä pyrkisi absorboimaan iskun voimaa itseensä. Kasvojen kohdalta kypärän seinämä oli kuitenkin yleensä paksumpi tai vahvistettu kuten tässä mallissa. Korinttilaiset kypärät olivat käytössä aina arkaaiselta kaudelta (600eaa.-luvulta) klassiselle kaudelle (300eaa-luvulle). Tätä kypärää ei ole valettu, vaan se on käsin taottu muotoonsa. Kypärän sisällä on korkeussäätö ja leukahihna.

Paino 2,3 kg
Sisämitat 23 cm x 19 cm (syvyys x leveys) korkeus säädettävissä.

Badge
Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Ihmeteltävää, ihailtavaa riittää tunneiksi ja ostettavaa... Älkää kertoko puolisolle ellei hänkin harrasta :)
- Daniel Kohvakka

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!