Tuotekuvaus

Korinttilaiset kypärät ovat ehdottomasti yksi omaperäisimmistä ja hienoimmista kypärämalleista joita sodankäyntiä varten on ikinä suunniteltu. Vaikka kreikkalaiset käyttivätkin useita eri tyyppisiä kypäriä, tämä malli selkeimmin yhdistetään kreikkalaisiin hopliitteihin sekä Makedonian kuninkaaseen Aleksanteri Suureen ja hänen valloitusretkiinsä. Aleksanteri Suuri oli antiikin suurimpia sotapäälliköitä ja hänen yhdistettyään Kreikan kaupunkivaltiot oman valtansa alle, myös hopliitit taistelivat lopulta hänen joukoissaan. Nämä kypärät valmistettiin pronssista ja suunnittelussa otettiin huomioon hyvä näkyvyys, ilman saanti ja tietysti kantajan suojaaminen. Korinttilaiset kypärät tehtiin ohutseinäisiksi ja ne suunniteltiin ohjaamaan iskut sivuun sen sijaan että kypärä pyrkisi absorboimaan iskun voimaa itseensä. Kasvojen kohdalta kypärän seinämä oli kuitenkin yleensä paksumpi tai vahvistettu kuten tässä mallissa. Korinttilaiset kypärät olivat käytössä aina arkaaiselta kaudelta (600eaa.-luvulta) klassiselle kaudelle (300eaa-luvulle). Tätä kypärää ei ole valettu, vaan se on käsin taottu muotoonsa. Kypärän sisällä on korkeussäätö ja leukahihna.

Paino 2,3 kg
Sisämitat 23 cm x 19 cm (syvyys x leveys) korkeus säädettävissä.

Badge
Tilasin poitsulle puisen ja muovisen lasten miekat ja positiivisesti yllättynyt kuinka laadukkaat olivat edulliseen hintaan nähden. Ei saa aivan helpolla päreiksi miekkoja joten ei tarvitse olla uusia ostamassa alvariinsa. Verkkokaupassa kattava valikoima sekä hyvät maksuvaihtoehdot esim.PayPal mitä harvemmin löytyy suomalaisista verkkokaupoista. Itse kävin noutamassa tuotteet myymälästä ja pikaisella visiitillä olisin myymälässäkin voinut hetken hypistellä ja ihmetellä erikoisuuksia mitä oli aika määrä liikkeessä, vaikkei iso myymälä ollutkaan.
- Snakari

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!