Kovanahkainen rintapanssari

251

Poista

Tuotekuvaus

Jo muinaiset kreikkalaiset alkoivat käyttää rintakehän suojana panssareita, jotka jäljittelivät miehen vartaloa. Tällainen nahkainen rintapanssari ei suojannut yhtä tehokkaasti käyttäjäänsä kuin myöhemmät metalliset vartalosuojat, mutta sillä oli hyvätkin puolensa: se päällä sotilas näytti kuin olisi lähtenyt taisteluun lihaksikas yläruumis paljaana, suoja oli kevyt eikä haitannut taistelijan liikkumista. Klassisesta lihakset näyttävästä rintapanssarista kehitettiin myös metallinen malli, joka tehtiin usein pronssista. Se kuului roomalaispäällystön varustukseen vuosisatojen ajan. Keskiajalla sama malli otettiin jälleen käyttöön rintahaarniskassa.

Tällainen kovanahkainen rintapanssari oli aikoinaan hyvin yleisessä käytössä. Sen vartaloa myötäileva malli on saatu aikaiseksi, kun märkä ja kuuma nahka on pingotettu muottiinsa ja annettu kuivua. Lopputuloksena on tyylikäs ja näyttävä, mutta samalla kestävä ja vankka suoja. Tässä mallissa selkäpuolella on modernit joustavat hihnat helppoa käyttöä silmällä pitäen, mutta tarvittaessa nämä on helppo vaihtaa autenttisiin nahkahihnoihin tai naruihin.

Saatavilla kahdessa koossa: S/M ja L/XL

Badge
Rautaportti palvelee laadukkaasti ja sinne on mukava palata aina uudestaan, varsinkin kivijalkakauppaan. Olen iloinen että tälläinen liike on olemassa ja se palvelee joustavasti sekä asiakkaan toiveita silmällä pitäen. Olen tehnyt täällä uskomattomia löytöjä ja tavannut hienoja ihmisiä joihin lukeutuvat ehdottomasti henkilökunnan ihmiset :) en voi kuin suositella!
- Adeliina Palomäki

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!