Kreikkalais-roomalainen kypärä mustalla harjalla

249

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Tällaisia erittäin näyttäviä kypäriä käytettiin ensimmäisen kerran Kreikassa noin 350 eaa. Ensimmäiset mallit olivat tietysti primitiivisiä, mutta ajan myötä myös koristeellisempia ja hienompia malleja otettiin käyttöön. Yleisimmässä käytössä tällaiset kypärät olivat Rooman keisarivallan aikana ja niiden käyttöä jatkettiin aina 400-luvun jaa. lopulle asti. Niin legioonalaiset, kenturiot kuin legaatitkin käyttivät harjakypäriä arvokkuuden ja määräysvallan merkkinä. Myymämme malli on käsin työstetty messingistä ja koristeltu nahkapaikoin. Kypärän harja on valmistettu hevosen harjakarvasta. Tällainen kypärä olisi sopinut kenen tahansa upseerin päähän niin sotakentälle kuin paraatiinkin. Tämä kappale ei ole jäljennös mistään tietystä, säilyneestä kappaleesta, vaan edustaa lukuisissa esineissa ja taidekappaleissa nähtävää aikansa tyyliä. Ehdoton lisä kenen tahansa historian elävöittäjän tai sotahistorian keräilijän kokoelmaan. Saatavilla myös punaisella harjalla.

Paino 3,1 kg
etäisyys kypärän etuosasta niskasuojan loppuun 30 cm
sisäympärysmitta 61 cm.

Badge
Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Ihmeteltävää, ihailtavaa riittää tunneiksi ja ostettavaa... Älkää kertoko puolisolle ellei hänkin harrasta :)
- Daniel Kohvakka

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla, PayPalilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!