Leuterit-miekka

289

4 varastossa

Tuotekuvaus

British Museumin kätköissä on monia hienoja viikinkimiekkoja, mutta yksi on ylitse muiden. ”Leuterit” miekka on teräaseena yhtä kaunis kuin vaarallinenkin. Tämä Leuterit-miekan jäljennös on tehty pikkutarkasti alkuperäisen mittojen mukaan. Viikinkien aikana miekkojen laatu vaihteli paljon ja hyvät miekat olivat harvassa. Kun hyvä miekka sattui sepän pajasta ilmaantumaan, siitä pidettiin erityisen hyvää huolta. Viikingit ymmärsivät, että hyvä ja luotettava miekka voi taistelun keskellä olla ainut asia, mikä erottaa elävän soturin kuolleesta. Samat miekat palvelivat usein useiden sukupolvien aikana siirtyen isältä pojalle. Miekan ponsi ja väisti ovat kuparisilla salmiakkikuvioilla koristeltua hopeaa. Puiseen kahvaan on isketty hopeisia niittejä tukevan otteen varmistamiseksi. Miekkaa tarvitsee vain kokeilla käteen ymmärtääkseen, miksi tällainen terätyyppi oli käytössä aina Micklegardista Irlantiin ja Islannista Välimerelle. Alkuperäiskappale on noin 750-luvulta. Nahkainen tuppi sisältyy miekan hintaan.

Paino 1,2 kg
kokonaispituus 97 cm
terän pituus 79 cm
terän leveys 6 cm
ja terän paksuus 4,8 mm
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Hyvät fiilikset jäi. Tuotekyselyyn vastattiin nopeasti ja kattavasti sekä tilattu tuote lähetettiin viivyttelemättä ja sellaisena kuin luvattiinkin.
- Jesse Rudnäs

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!