Mokkanahkainen huppu

119

5 varastossa

Tuotekuvaus

Chaperoniksi kutsuttua yksiosaista huppua jossa on lyhyt olkapäät peittävä viittaosa, käytettiin vetämällä huppu pään yli ja antamalla viittaosan laskeutua peittämään niin niskan kuin hartiatkin. Materiaalit vaihtelivat käyttötarkoituksen mukaan; villaisia käytettiin talvella kylmää vastaan, nahkaiset suojasivat myös sateelta ja viimalta, ja kesällä käytettiin kevyempiä kankaita. Huppuviitan käyttö alkoi jo ennen 1200-lukua, ja käyttö jatkui läpi keskiajan, varsinkin alempien luokkien keskuudessa. Huppuviittaa käyttivät niin miehet kuin naisetkin, ja sen käyttö oli erityisen suosittua pohjois-Euroopassa. Huppuviitan huppu oli takaa löysä, ja joskus kärki saattoi olla pitkäkin. Hupun saattoi riisua osittain laskemalla huppuosa selkään, niin että viittaosa yhä suojasi harteita. Suomessa saamelaisten huppuviitta tunnetaan nimellä luhka tai lukka.

Tämä pehmeän sileä, mutta samalla tukeva 100% mokkanahkainen huppu on erittäin mukava päällä. Korkealaatuinen nahka tekee tästä näyttävän asusteen Robin Hoodille tai muulle jousiampujalle, mutta on oiva lisä moneen muuhunkin asuun aina palkkasotilaasta metsänvartijaan.

Huppu näkyy vilaukselta myös musiikkivideolla KORPIKLAANI -Ämmänhauta

Badge
Tuli tilattua kahdenkäden flameberge miekka ja lattiateline, miekka ei sopinut suoraan telineeseen niin soitto tuli ja kysyttiin että muokataanko telinettä niin että miekan siihen saa hyvin pysymään. Varmasti tilaan lisää rautaportista!
- Tuomas Koukka

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!