Muskettisoturin sulkahattu

  • Voidaan käyttää joko oikea tai vasen puoli lieristä ylös nostettuna
  • Valmistettu nahasta
  • Saatavana kahdessa koossa

99.90

Poista

Tuotekuvaus

Leveälierinen toiselta reunalta nostettu hattu oli suosiossa Euroopassa 1600-luvulla. Hatussa oli usein koristeena pitkä strutsin sulka. Hattutyypin englanninkielinen nimi Cavalier hat juontuu siitä, että ne liitetään Englannin sisällissodan rojalisteihin. Kaarle I:n ja II:n tukijat, kavaljeerit, miellettiin tyylitietoisiksi, kenties jopa hieman huikentelevaisiksi ylimystön edustajiksi, jotka erosivat puritaanisemmista parlamentarismin kannattajista niin vakavuudessa kuin tyylissäkin. Yleisesti muodissa ollut hattutyyli liitetään vahvasti myös Ranskan muskettisotureihin ja pohjoisempana tyyliä ylläpiti mm. maineikas Ruotsin kuningas Kustaa II Adolf. Sulkahattu väistyi muodista vuosisadan loppupuolella, jolloin sen paikan tyylitietoisen miehen päässä korvasi kolmenkulman hattu.

Tämä tyylikäs hattu viimeistelee asusi loisteliaasti oletpa sitten uskollinen monarkialle tai parlamentille ja riippumatta siitä, puolustatko kardinaalia vai kuningasta. Hattu on tehty mustasta korkealaatuisesta nahasta, siinä on tyylikäs solkivyö ja maineikas ylös käännetty lieri. Valkoinen strutsinsulka kruunaa tämän näyttävän päähineen, jossa eittämättä käännät päitä hovissa kuin hovissa. Hattua voi käyttää joko oikea tai vasen lieri ylös käännettynä.

Saatavilla kahdessa koossa: S/M ja L/XL
S/M vastaa hatunkokoa 58–59 ja L/XL kokoa 62–63.

Badge
Aivan mielettömän upea valikoima tuotteita ja nopeaa palvelua. Eilen aamulla tehty tilaus ja nyt jo kotona tilatut tuotteet.
- Karo Koivukangas

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!