Myöhäiskeskiajan miekka

249

4 varastossa

Tuotekuvaus

Tämä perinteinen ja tyypillinen myöhäiskeskiaikainen miekka saattaa hämätä paljaan yksinkertaisella ulkomuodollaan, mutta täyttää erinomaisesti tehtävän jota varten se taottiin. Miekan ulkonäölliset piirteet heijastuvat niinikään käytettävyyteen, sillä tämä miekka on ennen kaikkea toimiva ja käytännönläheinen ase. Se on erinomaisesti tasapainotettu, kestävä ja juuri sellainen ase jonka aikansa parkkiintunut ja kaiken nähnyt soturi olisi valinnut. Täysin yleiseurooppalaisena mallina tällaisia miekkoja käytettiin kautta koko Euroopan aina pohjoisen perukoilta Välimeren rannoille.

Käsintaottu hiiliteräksinen terä kapenee kärkeä kohti mahdollistaen tehokkaat pistot. Terään on kuitenkin jätetty tarpeeksi leveyttä, jotta viiltävissä iskuissa on voimaa koko terän pituudelta. Terän kapenevuus ja pitkä veriura tekevät miekasta suhteellisen kevyen pituuteensa nähden.
Kiekkoponsi ei ole halkaisijaltaan suuren suuri, mutta paksuutta on yli kolme senttiä. Väisti ei ole turhan pitkä ja se kaareutuu hieman päistään suojatakseen kättä vastustajan lyönneiltä. Kovapuinen kahva on päällystetty nahalla. Miekan mukana toimitetaan mustaa nahkaa oleva huotra, jonka suuta ja kärkeä vahvistavat teräshelat. Valmistaja: Windlass Steelcafts.

Kokonaispituus 101,5 cm
terän pituus 85,5 cm
ja paino noin 1,25 kg
Terän paksuus 4,2 mm
ja leveys väistin juurella 5,0 cm.

Badge
Tyylikkäitä vanhan ajan miekkoja ym. historian havinaa uustuotantona. Sopivia erikoislahjaksi esim syntymäpäivän sankarille jolla on jo kaikkea tai alan harrastajalle.
- Kari Vainio

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!