Nahkainen Brigadine, Musta

219

Poista

Tuotekuvaus

Gambesonin päälle puettu rengashaarniska suojasi taistelijaa hyvin, mutta suojaus ei vetänyt vertoja täydelliselle levyhaarniskalle. Levyhaarniska oli erittäin kallis, joten Brigadine sopi mainiosti tähän väliin antaen lisäsuojaa rengashaarniskan päälle kohtuullisella lisähinnalla. Brigadinet olivat hihattomia nahka- tai kangasliivejä, joiden päällyskankaan ja vuoren väliin oli niitattuna paikoilleen paljon pieniä metallilevyjä. Brigadinet otettiin ensimmäistä kertaa käyttöön 1300-luvun lopulla, ne olivat erittäin suosittuja 1400-luvulla ja säilyivät käytössä vielä pitkälle 1500-luvulle. Näitä suojia käyttivät aikojen saatossa kaikki taistelijat aina ratsastavasta ritarista jalkasotilaaseen ja jousiampujaan. Brigadine oli täydellistä levyhaarniskaa halvempi ja yksinkertaisen rakenteen ansiosta jokainen sotilas pystyi korjaamaan oman panssarinsa ilman sepän erikoistaitoja. Brigadine oli suhteellisen kevyt ja joustavana se ei rajoittanut kantajansa liikkumista. Tyypillisesti Brigadinea käytettiin Gambesonin ja rengashaarniskan päällä. Myymässämme mallissa on kolme solkea molemmilla kyljillä pukemisen ja riisumisen helpottamiseksi. Ulkokerros on paksua nahkaa ja vuori kangasta.

Tätä brigadinea oli aiemmin saatavilla sekä ruskeana että mustana, mutta nyt vain mustana uushopeaisilla niiteillä.
Korkeus n. 81 cm ja paino n. 2,7 kg.

Badge
Tuli tilattua kahdenkäden flameberge miekka ja lattiateline, miekka ei sopinut suoraan telineeseen niin soitto tuli ja kysyttiin että muokataanko telinettä niin että miekan siihen saa hyvin pysymään. Varmasti tilaan lisää rautaportista!
- Tuomas Koukka

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!