Oakeshott tyypin XIV miekka

237

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotetunnus (SKU): 500972 Kategoriat: , , , ,

Tuotekuvaus

Kirjoissaan The Sword in the Age of Chivalry ja Record of the Medieval Sword, Ewart Oakeshott on jaotellut eurooppalaiset keskiaikaiset miekat omiin kategorioihinsa tiettyjen erityispiirteiden perusteella. Oakeshottin kirjat ovat nousseet alansa perusteoksiksi ja hänen luomat määrittelyt ja jaottelut ovat yleisessä käytössä. Eräänä Oakeshott tyypin XIV miekan erikoispiirteenä on väistiä kohden levenevä terä. Tämä tuo mukavasti terän painoa kahvaa ja miekkailijan kättä kohti. Miekasta tulee nopeampi ja varsinkin pistot hyötyvät kevyemmästä miekan kärjestä. Tässä historiallisesti tärkeässä ja tehokkaassa aseessa on arvolleen sopiva käsin taottu hiiliteräksinen terä. Väisti ja ponsi ovat terästä. Nahkainen huotra teräksisillä metallivahvikkeilla sisältyy hintaan. Alkuperäisen miekan kuva on nähtävissä E. Oakeshottin kirjassa ”Record of the Medieval Sword”.

Kokonaispituus 85cm
terän pituus 67cm
terän leveys 7,0cm
ja terän paksuus 4,8mm
Paino 1,34 kg
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Hyvä kauppa. Keskiaikaista asukokonaisuutta kävin katsomassa ja sellainen mukaan tarttui: Kengät, housut, nuttu ja vyö. Hinta oli kohtuullinen. Asioin toistekin.
- Juha Kortevuori

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!