Pattonin M1913 ratsuväen miekka

191

2 varastossa

Tuotekuvaus

Kuuluisa II. maailmansodan kenraali George S. Patton suunnitteli tämän ratsuväen miekan vuonna 1913 – joskin Patton oli tuohon aikaan vielä luutnantti. Tämä miekka, joka viralliselta nimeltään oli M1913 Cavalry Saber, oli viimeinen USA:n ratsuväen kenttäkäytössä ollut miekkamalli. Vaikka tämä miekka oli periaatteessa tarkoitettu sekä viiltoihin että pistoihin, on terän muotoa tarkastellessa selvää että ensisijainen hyökkäystapa oli pisto. Patton itse pitikin pistoa tehokkaampana kuin lyöntejä ja viiltoja. Miekassa on teräksinen kädensuoja ja kovamuovinen kädensija. Miekan mukana tulee puusta ja teräksestä valmistettu huotra.

Kokonaispituus n. 112cm
Terän mitat: pituus n. 89cm
leveys n. 2,9cm
Paino n. 1,4 kg
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Tuli tilattua kahdenkäden flameberge miekka ja lattiateline, miekka ei sopinut suoraan telineeseen niin soitto tuli ja kysyttiin että muokataanko telinettä niin että miekan siihen saa hyvin pysymään. Varmasti tilaan lisää rautaportista!
- Tuomas Koukka

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!