Perinteinen kokopuinen varsijousi

393

Poista

Tuotekuvaus

Varsijousia on käytetty Euroopassa ainakin 400-luvulta eaa alkaen. Yleiseen sotilaskäyttöön nämä aseet levisivät Euroopassa kuitenkin vasta 900-1000 –luvuilla ja ne säilyivät aktiivisessa sotakäytössä pitkälle 1500-luvulle. Tämän jälkeen varsijousilla on kilpailtu ja metsästetty aina nykypäiviin saakka. Varsijouset nousivat tärkeään asemaan keskiaikaisessa sodankäynnissä, sillä varsijousisotilaan pystyi kouluttamaan alle viikossa, kun pitkäjousen tehokkaaseen käyttöön sotilas tarvitsi vuosien kokemuksen ja koulutuksen. Sekä sotakäytössä että metsästyksessä käyttäjä hyötyi erittäin paljon mahdollisuudesta ladata ase valmiiksi ja odottaa rauhassa hyvää laukaisuhetkeä.
Varsijousella metsästävä pystyi myös ampumaan piilosta makuultaan, kun pitkäjousella metsästävä tarvitsi poikkeuksetta enemmän tilaa.

Tämä varsijousi on kokonaisuudessaan valmistettu Suomessa käsityönä. Runko on valmistettu koivusta ja jousen kaari hikkorista. Liipaisinmekanismi on koivua ja hirven luuta. Liipaisinmekanismi on yksinkertainen ja toimintavarma tappilukko. Varmistinkiila liipaisimessa lisää huomattavasti aseen turvallisuutta. Kiila liipaisimen ja rungon välissä estää liipaisimen painamisen ja vasaman laukaisun vahingossa.

Huom! Vaikka jousen tehokkuus riittäisikin metsästyskäyttöön pienriistaa kaadettaessa, Suomen laki ei salli varsijousella metsästämistä.

Varsijousen rungon pintakäsittelyn värivaihtoehdot: konjakki, antiikkitammi ja öljy/koivun luonnollinen väri. Mainitse haluamasi värivaihtoehto tilauslomakkeen kommenttikentässä.

Rungon pituus 94 cm
ja paksuus 45 mm
Kaaren leveys n. 100 cm
korkeus 45 mm
ja paksuus 10 mm
Jousen vetolujuus laukaisua varten jännitettynä noin 50-60 paunaa.

Badge
Rautaportti palvelee laadukkaasti ja sinne on mukava palata aina uudestaan, varsinkin kivijalkakauppaan. Olen iloinen että tälläinen liike on olemassa ja se palvelee joustavasti sekä asiakkaan toiveita silmällä pitäen. Olen tehnyt täällä uskomattomia löytöjä ja tavannut hienoja ihmisiä joihin lukeutuvat ehdottomasti henkilökunnan ihmiset :) en voi kuin suositella!
- Adeliina Palomäki

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!