Puolentoista käden miekka

259

Loppu   Kysy tuotteesta

Tuotekuvaus

Puolentoista käden miekat nostivat suosiotaan sotilaiden keskuudessa samassa tahdissa kuin panssarit kehittyivät yhä kestävimmiksi. Puolentoista käden miekka on periaatteessa yhden käden miekka jonka kahvaa on pidennetty. Tällöin miekkaa saattoi käyttää myös kahdella kädellä. Tehokkaammat lyönnit ja monipuolisemmat hyökkäystavat olivat puolentoista käden miekan etuja taisteltaessa entistä parempia suojauksia vastaan. Usein nämä miekat tehtiin niin isoiksi, että niiden kohtuulliseen käyttöön tarvittiin kahta kättä. Tämä alkuperäisestä saksalaisesta miekasta kopioimamme kappale on kuitenkin mittasuhteiltaan ja painoltaan ”oikea” puolentoista käden miekka. Tällainen vain 1,5kg painava miekka oli tehokkaimmillaan jalkamiehen käytössä. Terän poikkileikkaus on litteä ja siinä kulkee kolme kapeaa veriuraa. Väistimen viereiset suojarenkaat estivät harvinaiset - mutta aina katastrofaaliset - vihollisen terän liukumiset omille käsille torjunnan epäonnistuessa. Kahva on nahalla päällystettyä puuta ja väisti ja ponsi terästä. Alkuperäisen miekan kuva on Frederick Wilkinsonin kirjassa Edged Weapons. Mukana nahkainen huotra metallivahvikkeilla.

Kokonaispituus 121cm
terän pituus 96,5cm
terän leveys 4,8cm
ja paino 1,5kg
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Tilasin poitsulle puisen ja muovisen lasten miekat ja positiivisesti yllättynyt kuinka laadukkaat olivat edulliseen hintaan nähden. Ei saa aivan helpolla päreiksi miekkoja joten ei tarvitse olla uusia ostamassa alvariinsa. Verkkokaupassa kattava valikoima sekä hyvät maksuvaihtoehdot esim.PayPal mitä harvemmin löytyy suomalaisista verkkokaupoista. Itse kävin noutamassa tuotteet myymälästä ja pikaisella visiitillä olisin myymälässäkin voinut hetken hypistellä ja ihmetellä erikoisuuksia mitä oli aika määrä liikkeessä, vaikkei iso myymälä ollutkaan.
- Snakari

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!