Pyöreä teräskilpi

96

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Kilpi on mitä todennäköisimmin ensimmäinen ihmisen valmistama suojaväline puolustautumiseen ja kilpien käyttöhistoria on ehdottomasti pidempi kuin kirjoitettu ihmisen historia. Kilpiä on valmistettu niin puusta, nahasta, kankaasta, punontatyönä taipuisista oksista, kaikista mahdollisita metalleista ja jopa kilpikonnien kuorista. Myymämme kappaleen kaltaiset teräksiset, hieman kuperat, teräksiset kilvet olivat yleisessä käytössä aina keskiajalta pitkälle renessanssiin: 1200-luvulta 1600-luvulle asti.

Tätä kilpityyppiä usein kutsutaan rotellaksi. Rotella kilpiä käytettiin yleisesti miekkailukouluissa ja siviilielämän kaksintaisteluissa sotakenttien ulkopuolella. Sodissa useat sotilaat valitsivat pienemmän teräskilven täysikokoisen ja koko ruumiin peittävän puukilven sijaan parantaakseen liikkuvuuttaan taistelukentällä. Vaikka pienempi kilpi ei suojannutkaan yhtä hyvin, niin nopeus saattoi monessa tilanteessa pelastaa taistelijan hengen. Tällaiset teräksiset kilvet olivat nopeita liikuttaa, helposti käsiteltäviä ja kestivät taistelun rasituksia erittäin hyvin.

Ulospäin käännetty ulkoreuna vahvisti kilven reunaa ja kilpesi pintaa kulkevan vihollisen terän irti pinnasta ja pois kohteesta. Kilven takapuolella on kaksi kestävää nahkaista hihnaa kilven kannattamiseksi. Valmistettu 1,6 mm (18gauge) paksusta teräksestä.

Paino 2,4 kg ja halkaisija 59 cm.

Badge
Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Ihmeteltävää, ihailtavaa riittää tunneiksi ja ostettavaa... Älkää kertoko puolisolle ellei hänkin harrasta :)
- Daniel Kohvakka

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!