Ranskalainen Cut&Thrust -miekka

281

1 varastossa

Tuotekuvaus

1900-luvun alkupuolen lehtisestä löytyi valokuva Ranskalaisesta Cut&Thrust – miekasta. Tämän miekan parina valokuvassa on miekan kanssa yhteensopiva torjuntatikari. Miekka on selkeästi yhden käden miekka, mutta kahva on normaalia pidempi. Tällöin kahvaan pystyi tarttumaan hädän yllättäessä myös kahdella kädellä. Miekassa on pitkän väistin lisäksi suojarenkaat ja terän tyvessä lyhyt ricasso (terän osa jota ei ole tarkoitettu teroitettavaksi). Tikarissa on erikoisen leveä väisti tehokkaita torjuntoja varten. Tällainen kaksikko oli toimiva yhdistelmä, vaarallinen taistelussa ja pystyi kilpailemaan aikanaan suosittujen rapiirien ja vasemman käden torjuntatikarien kanssa. Ranskalainen Cut&Thrust – miekka ja –tikari ovat komea pari yhdessä, mutta toimivat tietysti myös yksittäisinä kappaleina. Miekan ja tikarin hintoihin sisältyvät tupet. Alkuperäiskappaleet ovat noin 1550-luvulta.

Paino 1,1kg
kokonaispituus 104cm
terän pituus 87cm
terän leveys 3,8cm
ja terän paksuus 4,8mm
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Tyylikkäitä vanhan ajan miekkoja ym. historian havinaa uustuotantona. Sopivia erikoislahjaksi esim syntymäpäivän sankarille jolla on jo kaikkea tai alan harrastajalle.
- Kari Vainio

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!