Rheinfeldenin miekka

295

4 varastossa

Tuotekuvaus

Koska siviilielämässä kannetut pistomiekat olivat taistelukentillä lähes hyödyttömiä, niin sotilaallisempi, tukevampi ja kestävämpi versio rapiireista kehitettiin. Tähän uuteen miekkatyyppiin rakennettiin kädensuojus vain ulkopuolelle kun muissa saman ajan pistomiekoissa kädensuojus kiersi koko miekkailijan kättä. Oli ymmärretty että taistelussa kaikki vihollisen hyökkäykset torjutaan ulospäin eikä ikinä oman ruumiin yli. (Jos torjunta oman keskiruumiin yli ei ole tarpeeksi nopea, hinta virheestä on oma henki.) Kun kookas käsisuoja korvattiin tällä uudella rakenteella, miekka myös kulki huomattavasti vaivattomammin mukana. Myymämme miekka on nimetty Rheinfeldenissa käydyn taistelun mukaan, missä molemmat puolet taistelivat myymämme kaltaisilla miekoilla. Pyhä saksalais-roomalainen keisarikunta oli ajautunut kahtia pohjoisen protestanttisiin ja etelän katolisiin Martin Lutherin aloittaman uskonpuhdistuksen jälkeisenä aikana. Saksalaiset protestanttiset joukot piirittivät Rheinfeldenin pientä kaupunkia maaliskuussa 1638 ja olivat juuri ylittämässä jokea, kun Baijerilaiset keisarikunnan joukot aloittivat yllätyshyökkäyksen joessa olevien protestanttien kimppuun. Saxe-Weimarin suuriruhtinaskunnan herttua onnistui kuitenkin toipua yllätyksestä, saada joukkonsa joen yli, irtaantua vihollisesta, marssittaa joukot alajuoksuun, ylittää joki uudelleen, hyökätä vihollisen selustaan ja vieläpä voittaa taistelu. Miekan hintaan sisältyy nahkainen huotra.

Paino 1,1kg
kokonaispituus 109cm
terän pituus 91cm
ja terän leveys 3,8cm
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Tilasin poitsulle puisen ja muovisen lasten miekat ja positiivisesti yllättynyt kuinka laadukkaat olivat edulliseen hintaan nähden. Ei saa aivan helpolla päreiksi miekkoja joten ei tarvitse olla uusia ostamassa alvariinsa. Verkkokaupassa kattava valikoima sekä hyvät maksuvaihtoehdot esim.PayPal mitä harvemmin löytyy suomalaisista verkkokaupoista. Itse kävin noutamassa tuotteet myymälästä ja pikaisella visiitillä olisin myymälässäkin voinut hetken hypistellä ja ihmetellä erikoisuuksia mitä oli aika määrä liikkeessä, vaikkei iso myymälä ollutkaan.
- Snakari

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!