Tuotekuvaus

Koska siviilielämässä kannetut pistomiekat olivat taistelukentillä lähes hyödyttömiä, niin sotilaallisempi, tukevampi ja kestävämpi versio rapiireista kehitettiin. Tähän uuteen miekkatyyppiin rakennettiin kädensuojus vain ulkopuolelle kun muissa saman ajan pistomiekoissa kädensuojus kiersi koko miekkailijan kättä. Oli ymmärretty että taistelussa kaikki vihollisen hyökkäykset torjutaan ulospäin eikä ikinä oman ruumiin yli. (Jos torjunta oman keskiruumiin yli ei ole tarpeeksi nopea, hinta virheestä on oma henki.) Kun kookas käsisuoja korvattiin tällä uudella rakenteella, miekka myös kulki huomattavasti vaivattomammin mukana. Myymämme miekka on nimetty Rheinfeldenissa käydyn taistelun mukaan, missä molemmat puolet taistelivat myymämme kaltaisilla miekoilla. Pyhä saksalais-roomalainen keisarikunta oli ajautunut kahtia pohjoisen protestanttisiin ja etelän katolisiin Martin Lutherin aloittaman uskonpuhdistuksen jälkeisenä aikana. Saksalaiset protestanttiset joukot piirittivät Rheinfeldenin pientä kaupunkia maaliskuussa 1638 ja olivat juuri ylittämässä jokea, kun Baijerilaiset keisarikunnan joukot aloittivat yllätyshyökkäyksen joessa olevien protestanttien kimppuun. Saxe-Weimarin suuriruhtinaskunnan herttua onnistui kuitenkin toipua yllätyksestä, saada joukkonsa joen yli, irtaantua vihollisesta, marssittaa joukot alajuoksuun, ylittää joki uudelleen, hyökätä vihollisen selustaan ja vieläpä voittaa taistelu. Miekan hintaan sisältyy nahkainen huotra.

  • Paino 1,1 kg
  • Kokonaispituus 109 cm
  • Terän pituus 91 cm
  • Terän leveys 3,8 cm
  • Käsin taottu hiiliteräksinen terä
  • Terävyysaste: Teroittamaton
  • Windlass Steelcraftsin valmistama
Badge
Hyvät fiilikset jäi. Tuotekyselyyn vastattiin nopeasti ja kattavasti sekä tilattu tuote lähetettiin viivyttelemättä ja sellaisena kuin luvattiinkin.
- Jesse Rudnäs

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!