Ristiretkeläisen kypärä

210.90

2 varastossa

Tuotekuvaus

Tällaiset keskiajan ensimmäiset umpikypärät kehitettiin ja otettiin käyttöön ristiretkien aikakaudella 1100-luvun alussa. Suurkypärän (joskus kutsuttu myös patakypäräksi) malli muuttui ajan myötä, mutta perustyyppinä se säilyi käytössä noin 300 vuoden ajan. Tämän aikakauden ritarit ja raskaan jalkaväen sotilaat suojasivat itsensä rengashaarniskalla ja tällaisen suurkypäränkin alla käytettiin rengashaarniskahuppua, jonka alla puolestaan pehmustekerrosta. Suurkypärällä suojattiin koko pää ja maksimaalista suojaa varten tasaista pintaa rikkoo vain hengitysreiät ja kapea silmäaukko. Tällaiset kypärät olivat keskiajalla erittäin laajalti käytössä ja suurkypärä on edelleen säilyttänyt asemansa keskiaikaisen ritarin symbolina. Valmistettu 1,24 mm paksusta (18gauge) hiiliteräksestä.

Sisämitat: 20,2 cm leveys ja 24,5 cm syvyys. Ympärysmitta kypärän ulkopintaa pitkin 72,5 cm
Paino noin 2 kg.

Badge
Laadukkaat tuotteet ja mielettömän nopea palvelu. Esim. tilasin eilen (21.12) pojille viikinkimiekat & kilvet, olivat jo tänään noudettavissa. Arvosana 5/5
- Erik Segercrantz

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!