Robin Hood -hattu

  • Suosittu koko kansan hattu 1200-luvulta 1500-luvulle
  • Näitä hattuja käyttivät niin miehet kuin naisetkin
  • Erityisen suosittu metsämiesten ja jousiampujien keskuudessa
  • Voidaan käyttää nokka eteen tai taaksepäin
  • Huovutettua villasekoitekangasta
  • Saatavana vihreänä, ruskeana, mustana ja harmaana

17.90

Poista

Tuotekuvaus

Todella suosittu keskiaikainen hattumalli, jonka vastine nykyään voisi olla tavallinen lippalakki. Hattu suojaa silmiä auringonpaisteelta, mutta ei häiritse liikkumista, töitä ja puuhailua. Näitä hattuja käytettiin niin lippa eteenpäin kuin lippa taaksepäinkin, juuri kuten nykypäivän lippalakkia. Hattumallin tekee erityiseksi se, että sitä käyttivät yhtä lailla niin miehet kuin naisetkin.

Nämä hatut olivat erityisen suosittuja metsästäjien päissä. Hattumalli ei estä tai häiritse jousen käyttöä, joten se oli luonnollinen valinta jousimetsästäjille. Ja tietysti kuuluisin tämän historiallisen keskiaikaisen päähineen tunnetuksi tehnyt jousiampuja oli Robin Hood.

Yleisin Robin Hood -hatun käyttötapa on nostaa hatun lieri ylös takaa ja sivuilta, jolloin eteen muodostuu nokka silmiä varjostamaan. Ranskaksi päähineen nimi onkin chapeau à bec (´nokkahattu´), ja englanniksi bycocked hat.

Käytä sellaisenaan tai tökkää valitsemasi linnunsulka lipan taakse lisätyyliä luomaan. Jos sulka on iso, voi sen kiinnittää hatun reunaan esimerkiksi nuppineulalla, jolloin sulka on myös helppo irrottaa tai vaihtaa. Keskiajalla näitä hattuja koristeltiin usein sulilla, korukivillä ja muilla vastaavanlaisilla koristeilla.

Robin Hood -hatut olivat suosittuja 1200-luvulta 1500-luvulle. Alun perin hattumalli tuli suosituksi ylimystön keskuudessa, myöhemmin se siirtyi kauppiaidenkin päihin ja lopulta koko kansan hatuksi.

  • Huovutettua villasekoitekangasta (65–75 % villaa väristä riippuen)
  • Saatavana vihreänä, ruskeana, mustana ja harmaana
  • Hatun mitat 39 cm x 27 cm pöydälle litteäksi levitettynä, kun alareunaa ei ole käännetty ylös
  • Yksi koko, joka sopii niin aikuisille kuin isommille lapsillekin
Badge
Hyvät fiilikset jäi. Tuotekyselyyn vastattiin nopeasti ja kattavasti sekä tilattu tuote lähetettiin viivyttelemättä ja sellaisena kuin luvattiinkin.
- Jesse Rudnäs

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Luca Semenzato
Luca Semenzato
2023-04-14
Bought the metal Rotella shield here. It shipped to Italy in just a couple days perfectly packaged and without a single bump (impressive since it's a sheet metal item). I absolutely recommend iron gate armory and will buy again here for sure! :D
kaspar pulk
kaspar pulk
2023-04-12
Fast and great delivery and service! Would shop again!!
N. S.
N. S.
2023-04-12
Highly grateful for the wonderful dress, coat and bag. Delivery was super fast, all items are high quality and the size suits me perfectly, matching exactly the measurements marked at the website. Can't wait to wear it!
tänne välipala
tänne välipala
2023-04-08
Aivan mahtava replika aseiden ja muiden varusteiden ostos paikka olen tilannut ainakin 13 asetta ja muita esineitä suosittelen lämpimästi
Jonesey
Jonesey
2023-04-05
Toimitus oli nopea ja tuote juurikin sitä mitä halusin. 👍
Reino Aittomäki
Reino Aittomäki
2023-04-04
Helppo osto, nopea toimitus ja tuote vastasi kuvausta.
Radovan B
Radovan B
2023-03-30
Objednával som tovar do nášho nového Escape Room 👍
Janne Parkkila
Janne Parkkila
2023-03-28
Mielenkiintoisia tuotteita löytyy myös nettikaupan kautta mutta paikanpäällä myymälässä kannattaa ehdottomasti käydä. Enemmän tavaroita ja asiantunteva sekä ystävällinen palvelu.
Marko Honkanen
Marko Honkanen
2023-03-24
Mahtavia tuotteita, kilpailukykyiset hinnat ja sujuva asiakaspalvelu.
Sami Viljanen
Sami Viljanen
2023-03-21
Tilasin Gjermundbu viikinkikypärän. Kypärä toimitettiin tosi nopeasti, lähti jo toimitukseen tilauspäivänä. Tuote on todella korkealaatuinen, vastaa täysin kuvausta ja voin vahvasti suositella.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!