Roomalainen lancea saarnivarrella

89

Loppu   Kysy tuotteesta

Tuotekuvaus

Lancea oli erityisesti Roomalaisten auxilia-joukkojen käyttämä pilumia kevyempi puoliraskas heittokeihäs. Koska lanceaa pystyi käyttämään sekä kevyenä pistokeihäänä lähitaistelussa että heittoaseena, sitä käyttivät niin auxilian ratsuväki kuin jalkaväkikin. Jalkamiehillä oli usein mukanaan monta lanceaa heitettäviksi ennen lähitaisteluun ryhtymistä. Rooman legioonien kohdatessa Sassanidien tehokkaan ratsuväen siirtyivät myös legioonalaiset pilumista lanceaan; keihääseen jota pystyi käyttämään monipuolisesti ja joka oli lähitaistelussa ratsuväkeä vastaan kantamansa ansiosta miekkaa parempi. Lanceaa ryhdyttiin käyttämään yhä yleisemmin ja imperiumin loppuvaiheessa lancea oli korvannut miekan lähitaisteluaseena ja siitä oli tullut tavallisen legioonalaisen pääase.
Tämän keihään varsi on valmistettu saarnista, joka oli tyypillinen keihäsmateriaali Rooman vallan aikana. Keihäiden mallit eivät vaihdelleet paljoa ja tällaisia lanceoita olikin käytössä käytännössä läpi koko Rooman aikakauden. Soveltuu hyvin heittokeihääksi.

Kokonaispituus n. 193cm, kärki 22,5cm, paino n. 0,7kg.

Huom! Tuotteen pituudesta johtuen tämä tuote lähetetään aina kotiin toimitettavana pakettina.

Badge
Rautaportti palvelee laadukkaasti ja sinne on mukava palata aina uudestaan, varsinkin kivijalkakauppaan. Olen iloinen että tälläinen liike on olemassa ja se palvelee joustavasti sekä asiakkaan toiveita silmällä pitäen. Olen tehnyt täällä uskomattomia löytöjä ja tavannut hienoja ihmisiä joihin lukeutuvat ehdottomasti henkilökunnan ihmiset :) en voi kuin suositella!
- Adeliina Palomäki

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!