Saksalainen hilpari

160

4 varastossa

Tuotekuvaus

Hilparit olivat hirvittäviä aseita aikansa lähitaisteluissa. Tämänkaltaisella hilparilla saattoi pistää, viiltää ja murskata, ja takapiikillä saattoi vielä vetää ratsumiehet alas satulasta jalkamiesten viimeisteltäviksi. Puuvarren metallivahvikkeet tukivat kärkeä ja tekivät aseesta samalla kestävän myös torjumista silmälläpitäen. Hilparit olivat 1300-luvulla Sveitsissä armeijan pääaseina ja perinteikkäästi sveitsiläiskaarti kantaa niitä vielä nykyäänkin Vatikaania vartioidessaan. Nykyään juuri tämänkaltaista Landsnechtienkin käyttämää asetta kutsutaan joko hilpariksi (eli Halberdiksi) tai Voulgeksi, mutta tämäntyyppisille varrellisille aseille löytyy tusinoittain nimiä eikä täysin selkeää erottelua voida tehdä. Tämän hiiliteräksisen jäljennöksen alkuperäiset mallit ovat noin vuosilta 1425-1450. Tämä ase on mukana kaksintaistelujen historiasta kertovassa Deadly Duels -dokumentissa ja samanlaisen aseen valokuva löytyy Edward Wagnerin kirjasta "European Cut and Thrust Weapons".

Paino 2,5kg
kokonaispituus 1,7m ja terän pituus 46cm
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Rautaportti palvelee laadukkaasti ja sinne on mukava palata aina uudestaan, varsinkin kivijalkakauppaan. Olen iloinen että tälläinen liike on olemassa ja se palvelee joustavasti sekä asiakkaan toiveita silmällä pitäen. Olen tehnyt täällä uskomattomia löytöjä ja tavannut hienoja ihmisiä joihin lukeutuvat ehdottomasti henkilökunnan ihmiset :) en voi kuin suositella!
- Adeliina Palomäki

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!