Tuotekuvaus

Villisikojen ja suurten hirvieläimien metsästys oli vuosisatoja ylimystön intohimo ja yksinoikeus, mutta 1600-luvulle tultaessa metsästys oli vapautunut lähes kaikille yhteiskunnan säädyille ja tämän tyyppiset metsästysaseet olivat käytössä myös aatelishovin ulkopuolella. Metsästyksessä ja sodassa käytettäviä miekkoja ei keskiajalla yleensä erotettu toisistaan, vaan samat aseet palvelivat toimesta riippumatta. Tämä keskiaikainen perinne jatkui myös 1600-luvulla ja tälläisella aseella lopetettiin niin suur-riistaa kuin puolustauduttiin maantierosvoiltakin. Vaikka Eurooppalaisten metsästysmiekkojen terät olivat yleisesti noin 30–60cm pitkiä, saksalaiset olivat jostakin syystä mieltyneet tällaisiin selvästi pidempiin miekkoihin. Miekan tyyliin sopiva ruskeanahkainen huotra sisältyy hintaan. Tämä hyvin tasapainotettu miekka on mainio lisäys jokaiseen kokoelmaan. Noin 1600-luvulta olevan alkuperäisen kappaleen kuva on nähtävissä Gerald Welandin kirjassa A Collectors Guide To Swords, Daggers and Cutlasses.

Paino 1,2kg
kokonaispituus 99cm
terän pituus 85cm
terän leveys 2,9cm
ja terän paksuus 4,8mm
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Hyvä palvelu ja nopea toimitus. Tulen ehdottomasti jatkossakin tilaamaan Rautaportista.
- Nina Vuorijärvi

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!