Skottilainen cutlass

219

3 varastossa

Tuotekuvaus

Cutlass on lyhyt ja leveä, yleensä hieman kaareva miekka jollaisia käytettiin yleisesti laivoilla aina 1400-luvulta lähtien 1800-luvulle. Vaikka cutlasseja käytettiin maissakin, oli se omiaan laivan ahtaissa tiloissa käytäviin taisteluihin ja laivanvaltauksen väentungokseen. Tukevalla miekalla sai niinikään leikattua paksuja laivaköysiä, kangasta ja pilkottua puuta. Skottilainen Kapteeni (William) Kidd olisi varmastikin kantanut tällaista miekkaa tyytyväisenä kupeellaan. Aikalaistaiteesta tiedämme että skottilaiset liittivät usein yhteen cutlassin terän ja korikahvan, kuten tässä kappaleessa. Korikahva suojasi miekkailijan kättä erinomaisesti ja antoi luontaisen nyrkkiraudan taistelussa käytettäväksi. Miekan kärki on molemmilta reunoiltaan terävä (23 cm kärjestä). Windlass Steelcraftsin valmistama. Terä on käsintaottu hiiliteräksestä. Korikahva on terästä ja puinen kahva on päällystetty nahalla. Nahkainen tuppi teräsheloilla sisältyy hintaan. Alkuperäinen miekka noin 1690-luvulta

Kokonaispituus 80 cm
Terän pituus 63,5 cm
leveys 5,4 cm
ja paksuus 4.8mm
Paino noin 1,5 kg
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Tilasin poitsulle puisen ja muovisen lasten miekat ja positiivisesti yllättynyt kuinka laadukkaat olivat edulliseen hintaan nähden. Ei saa aivan helpolla päreiksi miekkoja joten ei tarvitse olla uusia ostamassa alvariinsa. Verkkokaupassa kattava valikoima sekä hyvät maksuvaihtoehdot esim.PayPal mitä harvemmin löytyy suomalaisista verkkokaupoista. Itse kävin noutamassa tuotteet myymälästä ja pikaisella visiitillä olisin myymälässäkin voinut hetken hypistellä ja ihmetellä erikoisuuksia mitä oli aika määrä liikkeessä, vaikkei iso myymälä ollutkaan.
- Snakari

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!