Sota Suomesta – Suomen sota -kirja

79

4 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 9789517466592 Kategoriat: , ,

Tuotekuvaus

Tämä järkälemäinen juhlateos Sota Suomesta Suomen sota 1808-1809 on havainnollisin ja monipuolisin yleisesitys tästä sodasta, joka on koskaan julkaistu. Suomen Sodan syttymisestä on kulunut 200 vuotta ja se katkaisi Suomen monisatavuotisen yhteyden vanhaan emämaahan Ruotsiin: tilanne joka synnytti lopulta autonomisen Suomen.

Loistokas, monin osin aiemmin julkaisematon kuvitus, ruotsalaisista ja venäläisistä arkistoista löytyneet autenttiset aikalaiskartat, rintamaliikkeitä kuvaavat uudet kartat sekä otteet ajan teksteistä ja asiakirjoista luovat vahvaa ajankuvaa paitsi itse sotatoimista myös politiikasta sekä sotilaiden ja siviilien arjesta ja elämästä sodan oloissa.

Kirja selvittelee sodan kulkua monesta eri näkökulmasta. Miten Euroopan 1800-luvun alun häirikkö, keisari Napoleon, vaikutti Ruotsin ja Suomen kohtaloihin? Millaiset kahden armeijan upseerit ja miehet olivat vastakkain? Oliko Suomen armeijan peräytyminen kevättalvella 1808 virhe? Miksi luja Viaporin linnoitus antautui? Miten kesän voittoisa eteneminen kulminoitui sotaonnen kääntymiseen? Mitä kuningas Kustaa IV Aadolf sodassa teki? Oliko Porilaisten marssi vuoden 1808 porilaisten marssi? Mikä on Sven Tuuva -myytin tausta? Miten sota 1809 jatkui Ruotsin puolella? Mitä kaikesta seurasi?

Teoksen kirjoittajina on kolme eturivin sotahistorian tutkijaa, Suomen historian emeritusprofessori Jussi T. Lappalainen, Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun sotahistorian professori Lars Ericson Wolke ja Turun yliopiston dosentti Ali Pylkkänen. Heidän asiantuntevasta esityksestään kasvaa vakuuttava ja vaikuttava yleisesitys Ruotsin ja Suomen kohtalonvuosien vaiheista.

Tekijät: Jussi Lappalainen, Lars Ericson Wolke, Ali Pylkkänen. Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. Tässä kovakantisessa kirjassa on 442 sivua.

Badge
Nopea toimitus ja laadukkaita tuotteita
- Miika Poskiparta

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!