Tankredin miekka

  • Miekka perustuu kuuluisan D’Hauteville-normannisukuun kuuluneen ristiretkeläisen, Tankredin seikkailuihin
  • Kokonaispituus 101,60 cm
  • Valmistettu hiiliteräksestä
  • Terävyysaste: teroittamaton

265

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Normannit, pohjoisen miehet, olivat alun perin viikinkivalloittajia, jotka eivät kaihtaneet mitään keinoja vallan ja maa-alueiden saavuttamiseksi. D’Hautevillet olivat normanniylimystöä ja olivat nousseet maineeseen valloitettuaan Etelä-Italiaa. Tämän kuuluisan perheen ristiretkeilijöiksi nousivat Bohemund ja tämän siskonpoika Tankred.

Vuonna 1095 Bysantin keisari Aleksios joutui pyytämään apua Konstantinopolin puolustukseen muslimeja vastaan. Konstantinopoli oli kristitty kaupunki, mutta normannit eivät olleet tervetulleita pelastajia, sillä Italian valloituksensa aikana he olivat olleet Bysantin vihollisia. Keisari ei luottanut normanneihin lainkaan, ja hyvästä syystä, sillä samat normannit olivat teurastaneet hänen eliittivartiostonsa, varangikaartin, Dyrrhakhionin taistelussa 1081. Keisarilla ei kuitenkaan ollut vaihtoehtoja, ja hän pyysi vanhat viholliset avukseen. Bohemund ja muut normanniylimykset vannoivat keisarille uskollisuudenvalan, mutta Tankred ei suostunut vannomaan valaa, jota ei voisi pitää.

Ensimmäiseksi ristiretkeksi kutsuttu sotaretki lähti matkaan läpi Vähä-Aasian, ja ensimmäinen uskollisuusvalan koetus tapahtui Antiokiassa. Kun kaupunki oli vallattu takaisin, julisti Bohemund – ”väärä vala veressään” – Antiokian itselleen ja syntyneen ruhtinaskunnan itsenäiseksi. Tankred jatkoi matkaa ja johti Jerusalemin piiritystä ja valtausta. Tankred puolestaan julistautui Galilean ja Tiberian ruhtinaaksi vastavoitetussa ja -perustetussa Jerusalemin kuningaskunnassa. Myöhemmin Tankred hallitsi Antiokiaa setänsä poissaollessa eikä suostunut milloinkaan Bysantin alamaisuuteen ja itse asiassa valloitti alueita lisää hallintaansa Bysantilta.

Tankredin miekka perustuu legendaarisen ristiretkeläissankarin seikkailuihin. Ponnessa on kuvattuna punainen Nurit (persianjaloleinikki), joka Galilean kukkana symboloi Galilean prinssiä. Toinen puoli ponnesta on koristettu ristiretkeläisristillä. Kovapuinen kahva on päällystetty pehmeällä ruskealla nahalla ja koristeltu ompelein ja messinkisin heloin. Kunnioitusta herättävässä viisi senttimetriä leveässä hiiliteräksisessä terässä on syvä veriura lähes koko terän pituudella. Miekan mukana toimitetaan aikakauteen ja miekkaan sopiva ruskea mokkanahkainen huotra sekä miekkavyö. Windlass Steelcraftsin valmistama.

Kokonaispituus: 101,60 cm
Terän pituus 83,8 cm ja leveys 5 cm
Paino: n. 1,47 kg.

Badge
Tuli tilattua kahdenkäden flameberge miekka ja lattiateline, miekka ei sopinut suoraan telineeseen niin soitto tuli ja kysyttiin että muokataanko telinettä niin että miekan siihen saa hyvin pysymään. Varmasti tilaan lisää rautaportista!
- Tuomas Koukka

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Luz de Luna Carax
Luz de Luna Carax
2022-09-09
Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Esa Kinnunen
Esa Kinnunen
2022-08-02
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella
Janne Tuomioja
Janne Tuomioja
2022-05-18
Celesta Dorothea
Celesta Dorothea
2021-12-29
Evangelyne (SuomiAnime)
Evangelyne (SuomiAnime)
2021-10-26
Timo Pauniranta
Timo Pauniranta
2021-10-06

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!