Thames-joen nuija

119

7 varastossa

Tuotekuvaus

Puunuija on epäilemättä ensimmäisiä ihmisen käyttöön ottama aseita ja pienin variaatioin metallin keksimisen myötä se säilyi käytössä läpi vuosituhansien. Kyseisen kaltaiset sotanuijat olivat aina voiman ja vallan symboleita, mutta taistelukentällä yksinkertaisuus ja kestävyys tekivät niistä myös vaarallisia aseita. Asetta ei ikinä tarvinnut teroittaa, se oli kevyt ja nopea käyttää ja tehokas levypanssaria tai rengashaarniskaa vastaan. Pitkän vartensa ansiosta nuijaa oli erikoisen hyvä käyttää hevosen selästä. Alkuperäinen kappale on löydetty Lontoon Thames-joesta ja sen uskotaan olevan peräisin 1300-luvun alkupuolelta, vaikkakin se rakenteeltaan vastaa noin 200 vuotta aiempaa tyyliä. Alkuperäisen nuijan kuva on nähtävillä Vesey Normanin kirjassa Arms and Armor.

Paino 0,9kg
kokonaisuuspituus 63,5cm
ja pään terien leveys 9,2cm
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Tyylikkäitä vanhan ajan miekkoja ym. historian havinaa uustuotantona. Sopivia erikoislahjaksi esim syntymäpäivän sankarille jolla on jo kaikkea tai alan harrastajalle.
- Kari Vainio

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!