Varhainen normanninuija

79.50

3 varastossa

Tuotekuvaus

Puunuija on epäilemättä ensimmäisiä ihmisen käyttöön ottamia aseita ja pienin variaatioin metallin keksimisen myötä se säilyi käytössä läpi vuosituhansien. Kyseisen kaltaiset sotanuijat olivat aina voiman ja vallan symboleita, mutta taistelukentällä yksinkertaisuus ja kestävyys tekivät niistä myös vaarallisia aseita. Asetta ei ikinä tarvinnut teroittaa, se oli kevyt ja nopea käyttää ja tehokas niin kevyesti suojattua vihollista kuin levypanssaria tai rengashaarniskaakin vastaan. Ensimmäiset pronssiset nuijanpäät valettiin Levantin alueella 2000-luvulla eaa, ja uuden tulemisensa nuijat tekivät keskiajalla länsi-Euroopassa.

Nuijan käytön suosion lakipiste aseena koettiin Euroopassa sydänkeskiajalla. Tällainen varhaiskeskiaikainen nuija oli täydellinen ase normannien, ensimmäisten ritarien, sodankäynnissä; hevosen selästä sillä sai aikaan suurta tuhoa, kuten murtuneita luita ja lyttyyn iskettyjä Saksien nahkaisia kypäriä. Vaikka nuija oli kevyt, niin sitä olivat myös aikansa sotureiden varusteet; rengashaarniska ja kypärät olivat vain harvojen herkkua, ja suurimmalla osalla taistelijoista oli varustuksena vain lähinnä toppapehmustetta.

Nuijat esiintyvät laajalti Bayeauxn seinävaatteessa, joka kuvaa normannien britannianvalloituksen v.1066. Kuvituksessa nuijat sinkoilevat, ja nuija nähdään myös Vilhelm Valloittajan velipuolen, piispa Odon, kädessä. Jotkut kirkonmiehet jotka olivat mieltyneet taisteluun, etsivät hanakasti porsaanreikää raamatun varoitukseen ”joka miekkaan tarttuu se miekaan hukkuu” ja valitsivat aseekseen nuijan miekan tilalla. On toki tulkinnalle avoinna oliko tylppään lyömäaseeseen päätyminen sitten tuon varoituksen hengen mukaista.

Tämän normanninuijan täysteräksinen valettu pää on koristeltu lukuisilla tylpillä piikeillä ja nyörikuvioilla. Tumma puinen varsi on uurrettu jotta siitä saa paremman otteen. Varren päässä on teräksinen vahvike, jossa on rengas kiinnitysnyöriä varten, josta nuijan saa roikkumaan tai sidottua kiinni omaan ranteeseen.

  • Windlass Steelcraftsin valmistama
  • Paino 560 g
  • Kokonaispituus 56 cm
  • Materiaalit: teräksinen pää ja kovapuinen varsi
Badge
Hyvät fiilikset jäi. Tuotekyselyyn vastattiin nopeasti ja kattavasti sekä tilattu tuote lähetettiin viivyttelemättä ja sellaisena kuin luvattiinkin.
- Jesse Rudnäs

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!