Venäjän keisarillinen lippu (standardi)

14.90

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Tätä Venäjän keisarillista standardia käytettiin vuodesta 1858 aina vuoden 1917 vallankumoukseen asti. Tämä lippu oli siis tsaarien Aleksanteri II, Aleksanteri III ja Nikolai II käyttämä standardi. Toisin kuin modernit liput, keisarillinen standardi ei ollut maan, valtion, tai kansan tunnus, vaan edusti ainoastaan hallitsijaa, Venäjän imperiumin yksinvaltiasta.

Tässä keisarillisessa standardissa pääosaa näyttelee Venäjän keisarikunnan pieni vaakuna. Mustan kaksipäisen kotkan miehustaa koristaa Moskovan vaakuna (Pyhä Yrjö surmaamassa lohikäärmettä) jonka ympärillä on Pyhän Andreaksen ritarikunnan arvomerkit. Lakiosassa on saman ritarikunnan nauha. Kotkan kynsissään pitelemät valtakunnanomena ja valtikka ovat hyvin perinteiset heraldiset hallitsijan tunnukset, jotka symboloivat hallitsijan suvereniteettia. Kotkan siiviltä löytyvät vaakunat ovat (myötäpäivään ylhäältä oikealta): Astrahan, Siperia, Georgia, Suomen suuriruhtinaskunta, Kiova-Vladimir-Novgorod, Taurida, Puola ja Kazan.

Keisarillisessa standardissa käytetty Venäjän vaakuna on jäljitettävissä keskiajalle, Iivana Suuren vaakunaan asti. Kaksipäinen kotka ajoittuu vieläkin kauemmas, Bysantin aikoihin. Niinpä kaksipäinen kotka voidaankin suoraan tulkita symboliksi siitä, että Rooman imperiumin perintö, Bysantin kautta, jatkui Venäjän imperiumissa. Iivana Suuri pyrki tietoisesti säilyttämään Rooman perintöä ja julisti 1400-luvun lopulla Venäjän kolmanneksi Roomaksi.

Tätä mallia standardista keisari käytti maalla, kun merillä keisarillisen standardin pohjavärinä oli punainen.

Lippu on kaksipuolinen ja tehty säänkestävästä polyesteristä. Lipun koko on 93 x 150 cm ja siinä on metallivahvisteiset läpiviennit. Sisä/ulkokäyttöön.

Badge
Tuli tilattua kahdenkäden flameberge miekka ja lattiateline, miekka ei sopinut suoraan telineeseen niin soitto tuli ja kysyttiin että muokataanko telinettä niin että miekan siihen saa hyvin pysymään. Varmasti tilaan lisää rautaportista!
- Tuomas Koukka

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!