Venäläinen Kindjal

79

8 varastossa

Tuotekuvaus

Kindjal, perinteinen georgialais- ja kaukasialaisperäinen pitkä tikari, on tullut tutuksi Kasakoiden aseena. Kasakat asuttivat jo satoja vuosia sitten etelä-Venäjän tasankoja, jossa tämä kevyen ratsuväen tapaan taisteleva sotaisaan elämäntapaan sitoutunut väestö käytti kyseistä tikaria sapeliensa ohella. Alueella taisteltiin usein ja kasakat olivat näissä taisteluissa varteenotettava tekijä. Kasakat ovat lumonneet lukuisia romantiikannälkäisiä sukupolvia villin vapaalla auktoriteetien ulottumattomissa olevalla elämäntyylillään. Kindjal ei ole kasakoiden kehittämä, vaan sen juuret lienevät Roomalaisessa lyhyessä miekassa, Gladiuksessa. Kindjalissa on käyrä kaksoisterä jossa on yksi veriura, ja se sopii erinomaisesti lähitaisteluun. Alueen muillakin kansoilla on kindjalinsa jotka voivat olla hyvinkin ylenpalttisesti koristeltuja, mutta myymämme Venäjän sotavoimien 1900-luvun puoliväliin asti tehokkaasti käyttämä malli on yksinkertaisuudessaan tyylikäs ja tarkoituksenmukainen. Kahva kovapuuta täydellä ruodilla. Hintaan sisältyy nahkapäällysteinen puutuppi.

  • Kokonaispituus 59 cm
  • Hiiliteräksisen terän pituus 44 cm
  • Terän leveys 3,5 cm
  • Paino 650 g
  • Terävyysaste: Teroittamaton
  • Valmistaja: Windlass Steelcrafts
Badge
Tuli tilattua kahdenkäden flameberge miekka ja lattiateline, miekka ei sopinut suoraan telineeseen niin soitto tuli ja kysyttiin että muokataanko telinettä niin että miekan siihen saa hyvin pysymään. Varmasti tilaan lisää rautaportista!
- Tuomas Koukka

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!