Tuotekuvaus

Kindjal, perinteinen georgialais- ja kaukasialaisperäinen pitkä tikari, on tullut tutuksi kasakoiden aseena. Kasakat asuttivat jo satoja vuosia sitten Etelä-Venäjän tasankoja, missä tämä kevyen ratsuväen tapaan taisteleva sotaisaan elämäntapaan sitoutunut väestö käytti kyseistä tikaria sapeliensa ohella. Alueella taisteltiin usein, ja kasakat olivat näissä taisteluissa varteenotettava tekijä. Kasakat ovat lumonneet lukuisia romantiikannälkäisiä sukupolvia villin vapaalla auktoriteettien ulottumattomissa olevalla elämäntyylillään. Kindjal ei ole kasakoiden kehittämä, vaan sen juuret lienevät roomalaisessa lyhyessä miekassa, gladiuksessa. Kindjalissa on käyrä kaksoisterä, jossa on yksi veriura. Ase sopii erinomaisesti lähitaisteluun. Alueen muillakin kansoilla on kindjalinsa, jotka voivat olla hyvinkin ylenpalttisesti koristeltuja, mutta tämä Venäjän sotavoimien 1900-luvun puoliväliin asti tehokkaasti käyttämä malli on yksinkertaisuudessaan tyylikäs ja tarkoituksenmukainen.

Kahva kovapuuta täydellä ruodilla. Hintaan sisältyy nahkapäällysteinen puutuppi.

  • Kokonaispituus 59 cm
  • Hiiliteräksisen terän pituus 44 cm
  • Terän leveys 3,5 cm
  • Paino 650 g
  • Terävyysaste: Teroittamaton
  • Valmistaja: Windlass Steelcrafts
Badge
Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Ihmeteltävää, ihailtavaa riittää tunneiksi ja ostettavaa... Älkää kertoko puolisolle ellei hänkin harrasta :)
- Daniel Kohvakka

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!